fbpx

Auti koji su vas najviše oduševili ove godine

Dosadašnji rezultati prodaje automobila pokazuju kako su dizelski modeli i dalje najpopularniji odabir vozača, a zabilježen je i porast prodaje vozila na alternativni pogon. Podaci o prodaji automobila ujedno otkrivaju 10 najuspješnijih modela.

Ukupno gledajući trgovci automobilima imaju razloga za optimizam u skoroj budućnosti jer je prodaja novih automobila prestala značajnije padati. Štoviše, u Njemačkoj i Velikoj Britaniji prodaja automobila je porasla.

Dizelski motori i dalje su najpopularniji odabir vozača, ali nove tehnologije i smanjena potrošnja razlog su tek neznatno slabijoj prodaji automobila s benzinskim motorima. Ipak, vrijeme je da otkrijemo 10 najprodavanijih modela.

Mercedes-Benz C klasa
Nekoliko Mercedesovih modela nalazi se u popisu najprodavanijih automobila ove godine, a C klasa poput magneta privlači potrošače, koji nakon kupnje osjećaju poprilično zadovoljstvo i hvale taj model, što mu osigurava veliku prednost nad konkurencijom i dovoljno prodanih primjeraka da se nađe među prvih deset.
 
Nissan Qashqai
Japanski proizvođač automobila Nissan nije mogao poželjeti bolji uspjeh za svoj model Qashqai. Naime, smjestio se na deveto mjesto najprodavanijih automobila u 2012. godini, a prodaja Qashqaija je porasla u odnosu na prošlu godinu.
 
Ford Focus
Vrlo popularan model koji jako dobro kotira među potrošačima te se ističe dobrim odnosom ”cijene i dobivenog”, no već je dulje vrijeme na tržištu te je to glavni razlog zašto se nalazi toliko ‘nisko’ na ljestvici.
 
Renault Clio
Renaultov model Clio je velika uspješnica tog proizvođača automobila te se već dugi niz godina nalazi pri vrhu liste najprodavanijih automobila u Europi.
 
Opel Astra
Jedan od dva najuspješnija Opelova modela koji se našao među 10 najboljih je upravo model Astra, koji kupce privlači niskom cijenom te pouzdanošću i dobrom ponudom opreme.
 
Renault Megane
Još jedan adut iz Renaulta je novi model Megane, koji sve češće možemo vidjeti na ulicama i za očekivati je da će se pomaknuti prema gore na ljestvici najuspješnijih modela do kraja godine.
 
Ford Fiesta
Na četvrtom mjestu našao se Fordov model Fiesta – mala, gradska jurilica koja koja svojom cijenom i izvedbom zadovoljava velik broj potrošača.
 
VW Polo
O ovom modelu iz Volkswagenove tvornice ne treba puno pričati. Među nama je već dugi niz godina te još uvijek zadržava vjernost postojećih kupaca i ujedno iz godine u godinu privlači nove.
 
Opel Corsa
Jednako kao i Polo, Opel Corsa je postao klasičan model. Dobra cijena, kvaliteta te veliki paket opreme u osnovnoj cijeni osvajaju kupce diljem Europe.
 
VW Golf
Volkswagenov Golf uvjerljivo je najpopularniji odabir među europskim kupcima, iako je i prodaja tog modela pala u odnosu na 2011. godinu.

Izvor: net.hr