fbpx

Dario Grašo SDP-ov kandidat za gradonačelnika Paga

Prvi SDP-ov kandidat Dario Grašo, pjevač klape Sol, natjecat će se za mjesto gradonačelnika Paga. Grašo je rekao da paški SDP odmah kreće u pregovore oko sastavljanja koalicije u kojoj vidi Pašku stranku, HSS, HSU i nekog od nezavisnih kandidata

Preko 20 godina u Zadru se vodila politika sustavne devastacije i uništavanja proizvodnih radnih mjesta. To je sve dovelo do beznađa, a uskoro bi, kao posljedica takve politike, mogli presušiti i mirovinski fondovi. SDP jedini ima snage zaustaviti tu devastaciju i uzeti odgovornost u svoje ruke, rekla je predsjednica SDP-a Zadarske županije Renata Sabljar Dračevac.

Time je najavila početak priprema za lokalne izbore koji bi se trebali održati u svibnju sljedeće godine. Sabljar Dračevac stoga je predstavila prvog SDP-ovog kandidata za gradonačelnika Darija Grašu, pjevača klape Sol, koji će se natjecati za mjesto gradonačelnika Paga. Grašo je rekao da paški SDP odmah kreće u pregovore oko sastavljanja koalicije u kojoj vidi Pašku stranku, HSS, HSU i nekog od nezavisnih kandidata.

– Gradski proračun je u manjku 5.9 milijuna kuna. Proračun iznosi 16 milijuna kuna, a planirano je čak 38 milijuna kuna, što znači da je realizirano svega 25 posto. Na tri posljednje sjednice uopće nije bilo novinara pa javnost ne zna što se događa u paškoj vlasti. Radio Pag je pred gašenjem, a oporba je izbačena iz svih tijela Gradskog vijeća i ne može dobiti izvještaje o realizaciji koncesija i komunalnog doprinosa, rekao je Darijo Grašo dodajući da je posebna priča o zamjeniku gradonačelnika Paga, Tinu Herendi koji nije platio 2,2 milijuna kuna poreza pa ga je gradonačelnik suspendirao. Oporba je tražila njegovu ostavku, ali ništa od toga do novih izbora.

Na kraju tiskovne konferencije Renata Sabljar Dračevac uputila je poziv građanima da svoje prijedloge i sugestije za lokalne izbore pošalju na e-mail zadarska@sdp.hr.

Izvor: Zadarski list