fbpx

Kazalište lutaka

U četvrtak 11. listopada, 2012. god. u 18 sati i nedjelju 14 listopada u 11 sati na repertoaru je predstava „Pinokio” (6+) redatelj Zoran Mužić. Ulaznicu (25 kuna) se može kupiti četvrtkom i petkom od 10:30 do 12:30 sati, te sat vremena prije početka predstave na blagajni Kazališta lutaka Zadar.

Muzej antičkog stakla – izložba ”Tragom stakla” autorice Iris Bondora Dvornik. Otvorenje izložbe je u srijedu, 10. listopada 2012. u 12 sati u izložbenoj dvorani Muzeja antičkog stakla u Zadru. Izložba će biti otvorena do 20. studenoga 2012.

Gradska knjižnica:

utorak, 9. listopada 2012.

16:00-17:00, Dječji odjel, Dječja radionica za djecu od 3 do 7 godina
org. Gradska knjižnica Zadar

17:00-18:00, Ogranak Arbanasi, Zajedno kroz priče
org. Gradska knjižnica Zadar, Ogranak Arbanasi

srijeda, 10. listopada 2012.

12:00-13:00, Ogranak Arbanasi, Depresija: globalna kriza, otvorenje izložbe.
org. Opća bolnica Zadar, Odjel za psihijatriju

19:00-21:00, MMD, Predavanje Emocija i inteligencija
org. Kulturna udruga Nova Akropola

19:00-20:30, Kazalište lutaka Zadar, Predstavljanje knjige Anima Delmatica Ljube Stipišića Delmate te obilježavanje početka djelovanje Zaklade Delmata. Knjigu predstavljaju Katarina Glamuzina, urednica Profila d.o.o., Jelka Vince Pallua, etnologinja i antropologinja te Branimir Pofuk, glazbeni kritičar. Delmatine skladbe izvode Vokalisti Salone. Besplatne ulaznice mogu se preuzeti u Knjižnici od 3. listopada.
org. Gradska knjižnica Zadar

četvrtak, 11. listopada 2012.

17:00-18:00, Ogranak Arbanasi, Kreativna radionica za djecu osnovnoškolskog uzrasta
org. Gradska knjižnica Zadar, Ogranak Arbanasi

18:00-20:00, MMD, Zadarska županija, zavičajni priručnik. Predstavljanje zavičajnog priručnika za 3. razred osnovne škole autorice Gordane Šarić. Uz autoricu, priručnik će predstaviti Marko Labus i Damir Domišljanović. U programu će nastupiti ženska klapa Anima Maris i učenici OŠ Šimuna Kožičića Benje.
org. Alfa d.d. i autorica

19:30-21:00, Glazbeni odjel, Kinoteka, redovni program Gradske knjižnice Zadar: ciklus glazbeno-biografskog filma.
org. Gradska knjižnica Zadar

IZLOŽBE:

01. -13. listopada, Središnja knjižnica, ulazni dio, Radovi vještih ruku, izložba radova
korisnika Doma za starije i nemoćne osobe Zadar
org. Dom za starije i nemoćne osobe Zadar

10.-24. listopada, Ogranak Arbanasi, Depresija: globalna kriza, izložba. Povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja 2012. Opća bolnica Zadar – Odjel za psihijatriju u suradnji s Caritasom Zadarske nadbiskupije – Grupom za resocijalizaciju, Domom za odrasle osobe u Zadru “Sv. Frane” i Domom za psihički bolesne osobe u Zemuniku organiziraju 6. izložbu radova svojih štićenika. Izložbu možete pogledati do 24. 10. 2012. u radnom vrijemenu Ogranka Arbanasi.
org. Opća bolnica Zadar, Odjel za psihijatriju

TEČAJEVI OSNOVA RADA NA RAČUNALU ZA UMIROVLJENIKE

Prijave zainteresiranih umirovljenika za program obuke za rad na računalu umirovljenika – članova Knjižnice primaju se na tel. 301-103 ili osobno na pultu Knjižnice. Početak tečajeva organizira se prema pristiglim prijavama. Tečaj se održava tijekom pet dana u trajanju od dva sata, a voditelj je volonter, student knjižničarstva.
org. Gradska knjižnica Zadar

POZIV ZA VOLONTERSKI RAD
APSOLVENTIMA, ZAPOSLENIM PROFESORIMA I PROFESORIMA U MIROVINI

Gradska knjižnica Zadar poziva apsolvente s položenom pedagoškom grupom predmeta, zaposlene profesore i profesore u mirovini da učenicima osnovnih i srednjih škola slabijeg imovnog stanja pružaju pomoć u učenju. Rad s učenicima bio bi na volonterskoj osnovi i odvijao bi se u prostoru Gradske knjižnice Zadar.
Prijave učenika primaju se od 1. 10. 2012. godine.
Prijave za volontere i za učenike vrše se na prijamnom pultu Središnje knjižnice ili na tel. 301-103.
org. Gradska knjižnica Zadar

TRAGAČI – ONLINE-KLUB ČITATELJA ZA DJECU OD 8-13 GODINA
Gradska knjižnica Zadar poziva djecu od 8-13 godina da se pridruže vršnjacima u komentiranju knjiga na dječjem čitateljskom blogu Tragači (www.traganje.wordpress.com):

• posjeti blog
• ispuni online-pristupnicu
• pročitaj knjigu
• s članovima kluba razmijeni dojmove o knjigama koje čitaš…

U listopadu čitamo knjigu Dar kao nijedan drugi autorice Ingrid Law.
org. Narodna knjižnica “Petar Preradović” Bjelovar, Gradska knjižnica Rijeka, Gradska knjižnica Vinkovci i Gradska knjižnica Zadar.