fbpx

Obitelj Milda prikupila 2 milijuna kuna

Gotovo da nema ugostiteljskoga objekta ili obrta u Zadru koji se nije uključio u humanitarnu akciju. Čini se kao da se čitava Hrvatska pridružila dobrotvornoj akciji

Hvala Luka! Još jedan hrvatski nogometni reprezentativac, Luka Modrić, pokazao je svoju velikodušnost i pomogao Stephanie sa svojom donacijom. Poštujemo njegovu želju da ne iznosimo iznos donacije. Hvala Ti Luka, napisali su na svom Facebook profilu Ivica i Anita Milda, roditelji malene Stephanie (5) pred kojom je operacija u specijaliziranoj klinici u Chicagu.

Luka Modrić, kako doznajemo, čest je gost restorana Bruscheta u Zadru gdje kao konobar radi Ivica Milda, otac malene Stephanie, pa je čitavo vrijeme bio upoznat s njezinom bolešću i potrebom liječenja u SAD-u. Navodno je i prije pokretanja velike akcije bio spreman pomoći. Osim Modrića i Mandžukića, doznajemo da su se humanitarnoj akciji priključili još neki sportaši, a sav prihod od subotnje prvenstvene utakmice Zadar -Inter ide za pomoć djevojčici. JK Uskok priređuje mini-regatu ispred zadarske rive. Novac je na dobrotvornom koncertu skupljala i udruga zadarskih studenata u Zagrebu, a u akciju su se uključile i brojne druge udruge.
Šigureca je pozvala sve zadarske bandove da doniraju svoje CD-ove i druge nosače zvuka, koji bi se prodavali u sklopu akcije pomoći za Stephanie. Vinari vinogradari na Narodnom su trgu prodavali vina, a jedna autopraonica iz Zadra odrekla se cjelokupne subotnje zarade u korist Stephanie.
Gotovo da nema ugostiteljskoga objekta ili obrta u Zadru koji se na ovaj ili onaj način nije uključio u humanitarnu akciju. Čini se kao da se čitava Hrvatska pridružila ovoj dobrotvornoj akciji. Obitelji se javljaju organizacije, udruge i pojedinci iz Đakova, Splita, Zagreba, Mljeta, gotovo od Prevlake do Dunava. Uključili su se i hrvatski iseljenici, koji također žele pomoći. A, Zadrani s nestrpljenjem čekaju na nedjeljni košarkaški spektakl Za Stephanie smo vratili košarku u Jazine. Tako će u ekipama dvaju lokalnih internetskih portala zaigrati i Gordan Giriček, Dino Rađa, Arijan Komazec, Nikola Vujčić i najbolji junior Europe Dario Šarić. Na klupi će biti Aleksandar Petrović i Umberto Piasevoli. I dok pomoć stiže sa svih strana, javnost je ogorčena dopisom Hrvatskoga zavoda za zdravstveno osiguranje, koji je obitelj Milda u subotu objavila na svom Facebook profilu. U njemu među ostalim stoji da ne mogu postupati po zahtjevu za liječenje u inozemstvu budući da ga nije popunio i ovjerio liječnik specijalist iz ugovorne zdravstvene ustanove.