fbpx

Predstavljen McLaren P1, nasljednik kultnog F1

McLaren je objavio prve službene fotografije modela P1, dugoočekivanog nasljednika kultnog F1, koji će premijerno biti predstavljen 27. rujna na pariškom autosalonu.

Iako je riječ o dizajnerskoj studiji, očekuje se kako će produkcijska izvedba izgledati gotovo identično. Finalni proizvod bit će predstavljen iduće godine, a na tržištu ga možemo očekivati tijekom narednih dvanaest mjeseci, piše autoholik.net.

“Bit će to najuzbudljiviji i tehnološki najnapredniji supersportski automobil ikada proizveden, sposoban okružiti trkaću stazu brže od ijednog serijskog automobila na tržištu”, stoji u službenom priopćenju proizvođača iz Wokinga.

Tehnički podaci nisu objavljeni, no posljednje informacije govore kako će McLaren P1 pokretati dorađeni 3.8-litreni twin-turbo punjeni V8 snage 800 KS, potpomognut s Kinetic Energy Recovery System (KERS) sustavom koji donosi ekstra 160 KS.

To bi trebalo biti sasvim dovoljno za sprint s mjesta do stotke od 2.8 sekundi te postizanje maksimalne brzine od 384 km/h.

Automobil će biti proizveden u limitiranoj seriji od 500 primjeraka, uz početnu cijenu od 800.000 britanskih funti, odnosno gotovo milijun eura.

Izvor: Autoholik.net