fbpx

Stephanie s roditeljima otputovala u Zagreb po vizu, sutra lete za Ameriku

U humanitarnoj akciji kakvu Zadar na pamti, za liječenje petogodišnje djevojčice Stephanie Milda sakupljeno je čak 2,2 milijuna kuna. Dovoljno za skupu i tešku operaciju u SAD-u jer je djevojčica oboljela od Arnold-Chiari malformacije zbog koje joj prijeti urastanje kosti u mozak i paraliza.

Iako je na početku akcije, prije samo dva tjedna, izgledalo nemoguće prikupiti potrebnih 300 tisuća dolara za operaciju u Chicagu, u kratkom vremenu dogodilo se pravo čudo. U borbu za izlječenje djevojčice uključio se prvo cijeli grad, potom cijela Hrvatska, a uz koncerte i utakmice na kojima se organizirano prikupljala pomoć, najljepši dio priče su nesebični prilozi onih koje nazivamo malim ili običnim građanima.

Mrlju na ovu akciju nije uspio baciti ni bezdušni lopov koji je ocu Ivici Mildi ukrao torbicu s 30 tisuća kuna za operaciju. Štoviše, tek to pokrenulo je pravi lanac dobrote.

Zahvaljujući svima koji su njemu sudjelovali Stephanie je s roditeljima u ponedjeljak otputovala u Zagreb, u američku ambasadu gdje je obitelj novcem na računu morala jamčiti za vizu.

U utorak ujutro sa zagrebačkog Plesa lete prema Chicagu gdje je 27. rujna kod specijalista za Arnold-Chiari malformacije, dr. Davida Frama, zakazana operacija koja bi ovog djevojčici trebala vratiti sretno djetinjstvo.

Izvor: Slobodna Dalmacija