fbpx

Stephanie stigla na odredište u Americi

Roditelji Stephanie Milde najavili su kako će po povratku iz SAD-a osnovati zakladu za liječenje od Arnold-Chiari malformacije te toj zakladi na raspolaganje ostaviti sav novac koji ostane nakon liječenja njihove kćerčice prikupljen donacijama

Petogodišnja Stephanie Milda sretno je sa svojom obitelji doputovala na odredište u SAD, objavljeno je na službenim stranicama kampanje “Samo želim biti zdrava”. Djevojčica za koju se, kako bi otišla na liječenje u Chicago, na noge digla cijela Hrvatska, u četvrtak će posjetiti liječnika dr. Davida Frama. Pregled joj je zakazan u 13 sati po čikaškom vremenu, odnosno 20 po našem. Ako sve bude u redu, dr. Fram, stručnjak za Arnold-Chiari malformaciju od koje malena Zadranka boluje, zakazat će joj i termin za prvi kirurški zahvat.

Prema prvim procjenama temeljenim na liječničkoj dokumentaciji koju su roditelji još u svibnju dostavili čikaškoj klinici, bit će potrebne dvije operacije – glave i kičme. Nakon jednomjesečnog oporavka Stephanie bi se trebala vratiti natrag kući, u Zadar, među svoje sugrađane čija je srca ova sićušna, strpljiva i usprkos svemu nasmijana djevojčica od prvog dana osvojila. U humanitarnoj akciji kojoj su se bezrezervno odazvali najprije Zadrani, a potom i mnogi drugi u zemlji i inozemstvu prikupljeno je više od 2,5 milijuna kuna.

Akcija kakva do sada nije viđena u Hrvatskoj uspjela je, a nije ju uspio omesti niti drski i bešćutni lopov koji je, iskoristivši umor Stephaniena oca, uspio ukrasti njegovu torbicu sa 23 tisuće kuna od prodaje “Karte života”, a niti “zlobni jezici” koji su pokušali podvaliti priču o “prijevari stoljeća”. Naprotiv, iz svega toga izrodila se još jedna pozitivna ideja.

Odmah po povratku s liječenja roditelji su najavili da će javnosti prezentirati stanje na žiro-računu na koji su građani uplaćivali svoje donacije za Stephanieno liječenje te da će sav novac koji ostane položiti na račun zaklade za liječenje od ove opake, pa čak i smrtonosne bolesti. Tu zakladu kane zajedno s organizatorima i koordinatorima kampanje “Samo želim biti zdrava” pokrenuti čim prije bude moguće, kako bi se pomoglo još nekom djetetu s problemima s kojima se suočila obitelj Milda.

Izvor: Zadarski list