fbpx

Zadarski dileri kupili slobodu jamčevinom od šest milijuna kuna

Dvojica Zadranina, koje terete za pokušaj švercanja 180 kilograma kokaina iz Južne Amerike, pušteni su iz Remetinca. Elvis Mužanović zvani Kec (46) i Dragan Miletić zvani Žika (40) pušteni su na slobodu uz ukupnu jamčevinu od šest milijuna kuna!

Keca je izlaz iz Remetinca koštao 3,8, a Žiku 2,2 milijuna kuna. Obojica jamče nekretninama koje posjeduju. Ukoliko prekrše uvjete jamčevine, država će se upisati kao vlasnik nekretnina. Kec je iz Remetinca izašao u utorak, a Žika je pušten početkom kolovoza.

U pritvoru su i dalje Ivan Zanze (42) i Nebojša Gačanović (45), koji su hrvatskom pravosuđu izručeni iz Španjolske. I dalje se čeka izručenje Milivoja Šanga (49) i njegovog nećaka Ivana Šanga (27).

Dilerska je skupina, podsjećamo, “pala” u svibnju ove godine. U akciji su sudjelovali policajci iz Hrvatske, Dominikanske Republike, Španjolske, Italije, Grenade i Slovenije.

Zlatko Ugarković zvani Patak, kojeg se sumnjičilo da je šef dilerske skupine koja je prevozila drogu iz Južne Amerike, u srpnju se objesio u pritvorskoj ćeliji u Madridu.