fbpx

Biograđanima zlato i tri bronce

Otvoreno prvenstvo Zagreba u karateu održano je u Domu sportova. Tamo je nastupilo preko 400 natjecatelja u kategorijama od mlađih učenika do juniora. Karate klub B iz Biograda na Moru ostvario je vrlo dobre rezultate. Mlađi učenik Mateo Mitrović (-28 kg) nije imao sreće. Nije stigao do medalje, a iz kluba ističu da je u početku borbe pokazao odličnu ručnu tehniku koju suci nisu vrednovali s bodovima već doveli rezultat u neriješeno stanje. Potom su opet pogriješili u preglasavanju te je Mateo u ovoj kategoriji, iako jedan od najboljih, ostao bez medalje. U kategoriji učenika (-30) Mateo Mitrović radi sa starijim borcima (10 – 11 godina) te se dovodi u situaciju da se bori u repasažu za broncu gdje pobjeđuje i osvaja treće mjesto.

Mlađa kadetkinja (-55) Petra Mitrović osvojila je prvo mjesto uz prezentaciju izuzetno dobrih nožnih tehnika, a koliko je bila dominantna dokazuje i rezultat finala koje je dobila sa 6:1. Junior Luka Prtenjača (-68) zastao je u polufinalu te se morao zadovoljiti trećim mjestom. Krešimir Kapitanović, također junior u kategoriji iznad 76 kg u polufinalu je odradio odličnu borbu, vodio sa 3:0 do zadnjih trenutaka, a nekoliko sekundi prije kraja suci ga kažnjavaju zbog prejakih ručnih udaraca u glavu te dobiva diskvalifikaciju i ostaje bez finala. Bronca je dobar rezultat.

– Uvjeren sam da su suci pogriješili i Krešu ostavili bez finala. Općenito sam zadovoljan rezultatom koji je ostvaren, koji je doduše mogao biti i bolji, a bit će bolji kada se budu kadetsko-juniorske generacije više zalagale i odricale zbog treninga i napredovanja jer im to nedostaje – istaknuo je Svemir Mrvičić, trener.

 Izvor: Zadarski list