fbpx

Brat bivšeg predsjednika Županijskog suda pijan usmrtio biciklista

Neslužbeno doznajemo kako je neregistriranu zastavu pod utjecajem od 1,60 promila alkohola vozio Božo Velčić, brat bivšeg predsjednika zadarskog Županijskog suda Benka Velčića, a koji je u trenutku nesreće bio na suvozačkom mjestu te također u vidno alkoholiziranom stanju

Vjekoslav Štefanović, 66-godišnji biciklist iz Vrsi, u utorak je navečer smrtno stradao pod kotačima automobila na vrškoj rivi. Na njega je neregistriranom i više od 20 godina starom zastavom 128 naletio pijani 74-godišnji vozač.

– U utorak oko 19 sati na Obali kneza Branimira u Vrsima 74-godišnji vozač je nakon ulaska u desni zavoj izgubio kontrolu nad automobilom, izašao izvan kolnika te udario u bicikl kojim je upravljao 66-godišnjak iz Vrsi. Biciklist je u sudaru smrtno stradao, a protiv 74-godišnjeg vozača Državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće – izvijestili su iz PU zadarske.

Neslužbeno doznajemo kako je neregistriranu zastavu vozio Božo Velčić, brat bivšeg predsjednika zadarskog Županijskog suda Benka Velčića, a koji je u trenutku nesreće bio na suvozačkom mjestu te također u vidno alkoholiziranom stanju. Braća Velčić nisu ozlijeđena u nesreći, a sve okolnosti kao i brzina naleta na biciklista bit će utvrđeni naknadno, u tijeku sudskog postupka koji slijedi.

Izvor: Zadarski list