fbpx

Dva Ferrarija posve uništena u stravično skupoj nesreći

Dva skupocjena Ferrarija uništena su u nesreći koja se ovaj tjedan dogodila na kineskoj autocesi blizu grada Shannxi, jugozapadno od Pekinga.

Ferrariji su do prije nekoliko godina bili prava rijetkost u Kini. Nagli razvoj gospodarstva ove mnogoljudne zemlje doveo je do stvaranja novog sloja superbogataša koji si mogu priuštiti neke od najskupocjenijih automobila na svijetu, među ostalim i one koji nose znak propetog konjića na haubi.


Budući da je u Kini sve više Ferrarija jasno je da u nesrećama i oni moraju sudjelovati. Međutim, sudar dva Ferrarija ipak je pomalo bizarna nesreća. U ovoj nesreći koja se dogodila 15. listopada i o kojoj izvještavaju svjetski mediji sudjelovali su Ferrari Spider 458 i Ferrari California. Sudeći prema fotografijama sudaru je prethodila velika brzina jer su automobili jedva prepoznatljivi. Osim toga vidljivo je i da je cesta bila mokra.


Uostalom, kada vidite V8 motor koji je pripadao modelu “Californija” kako leži na cesti bez karoserije, jasno vam je kakva je silina udarca to morala biti.

Zasad nema informacija o eventualno ozlijeđenim osobama u ovoj nesreći, no prema pisanju portala inquisitr.com, procjenjuje se da će osiguravajuće kuće za ove automobile morati isplatiti odštetu u iznosu od oko 550.000 dolara (3,1 milijun kuna).


Naime, 240,000 dolara vrijedan Ferrari California je u potpunosti razbijen s prednje i stražnje strane, dok je 210,000 dolara vrijedan Spider također još temeljitije demoliran.

Cesta na kojoj se dogodila ova nesreća je ekstremno opasna. Više od 40 ljudi na njoj je poginulo samo u posljednja dva mjeseca.

Izvor: net.hr