fbpx

Evo kada žene počnu brinuti bore i opuštene grudi

Opuštene grudi, izborano lice, popucale kapilare i prorijeđena kosa samo su neki od znakova starenja za koje biste rekli da počinju mučiti žene u ozbiljnijim, zrelim godinama. Ali čini se da se svih tih tjelesnih znakova starenja žene počinju bojati puno ranije – već s 29 godina.

Da, borba žena da zadrže mladoliki izgled započinje već u kasnim dvadesetim godinama, pokazala je anketa britanske tvrtke Superdrag.

Cijelo se djetinjstvo žene trude izgledati starije, konačno postanu sretne svojim izgledom u ranim dvadesetima, a onda se sve to počinje mijenjati s 29 godina.

Upravo te godine žene počinju biti zabrinute zbog izgleda i proganjaju ih strahovi o dobivanju bora, opuštenim grudima, opuštenoj koži nadlaktice…

Tada pronalaze i prve sijede… Zapravo, nekih 33 posto žena uzrujava se zbog sijedih, a gubitak kose muči svaku treću ženu.

Trećina žena kaže kako ih brine opuštanje stražnjice, dok 29 posto pod svaku cijenu želi izbjeći izborani dekolte.

Za borbu protiv znakova starenja prosječna žena dnevno potroši 12 minuta, nanoseći potrebne kreme i šminku. To znači 73 sata godišnje ili tri cijela dana posvećena njezi kože i uljepšavanju.

Jedna od deset žena misli da izgleda starije nego što jest u prosjeku za šest godina. No, šest od deset žena osjećaju se mlađe nego što jesu, a tvrde da je to rezultat dobre šminke i njege kože.

Stvarno 45 posto ispitanih kažu kako siu dovoljno sretne da redovito primaju komplimente kako mlado izgledaju, i vjeruju kako se vrijedi truditi izgledati mlađe.

‘Nevjerojatno je da žene već s 29 godina već brinu o efektima koji će starenje ostaviti na njihovo lice i tijelo’, kaže Andrew Groom, direktor prodaje u Superdragu, kompaniji koja je provela anketu na 2 tisuće žena.

Top 20 briga zbog starenja:

1. Dobivanje bora
2. Opuštene crte lica
3. Opuštene grudi
4. Dlake na licu
5. Dobivanje sijedih
6. Nakupljanje sala
7. Izborani dekolte
8. Prorijeđivanje kose
9. Opuštena stražnjica
10. Opuštena koža nadlaktice
11. Naborane ruke
12. Dobivanje podbradka
13. Ispucale kapilare
14. Bore smijalice oko očiju
15. Podizanje desni
16. Staračke pjege na rukama
17. Stanjivanje usnica
18. Povećavanje zalizaka
19. Veći madeži
20. Veće uši

Izvor: net.hr