fbpx

Fra Šime u vrtlogu strasti i intriga: Aferu otkucala stara ljubavnica, nova se razvodi od muža?!

“Živjeti jednim specifičnim načinom života kojeg je živio sveti Franjo Asiški i danas je izazovno i veoma aktualno. Mnogi se i danas propitkuju kakav i koji je to način života?”, piše u uvodnoj riječi Novicijata franjevačkog provincijala Presvetog Otkupitelja, kojeg je svojedobno pohađao i fra Šime Nimac, danas pritvoren zbog nestanka 10 milijuna kuna od prodaje župnog terena u Baškoj Vodi.

Meštar Novicijata o mladom fra Šimi: Nije se po ničemu izdvajao…
Meštar fra Jure Šimunović sjeća ga se. “Po ničemu se nije izdvajao od ostalih. Ovo nas je sve iznenadilo”, kazao nam je fra Jure, koji je fra Šimi predavao filozofiju i odgojne predmete.

“U vlastiti program svoga života sveti Franjo stavlja Evanđelje na prvo mjesto. U svojem Pravilu piše: Pravilo i život Manje braće jest ovo: održavati sveto Evanđelje Gospodina našeg Isusa Krista živeći u poslušnosti, bez vlasništva i u čistoći”, navodi se dalje na internetskoj stranici Novicijata.

Franjevci žive u poslušnosti, bez vlasništva i u čistoći, ali ne svi!
Fra Šime kao da je zalutao među franjevce, jer ispada da je povrijedio sva temeljna načela svog reda. Kako drukčije objasniti jahtu i luksuzni automobil? Kako objasniti djevojku?

Kako Index neslužbeno doznaje, aktualna ljubavnica nije bila i jedina! Navodno je cijelu aferu s terenom otkucala stara fra Šimina ljubavnica, povrijeđena što ju je ostavio zbog mlađe.

Fra Šime žrtva zakulisnih igara u franjevačkom provincijalu
Fra Šime našao se tako u pravom ljubavnom trokutu, vrtlogu strasti i intrige, zakulisnih igara u franjevačkom provincijalu. Nova fra Šimina cura je direktorica banke kroz koju su prošle transakcije vezane za sporno zemljište u vlasništvu Župe Blažene Djevice Marije u Baškoj Vodi. Tražili smo je danas na poslu. Nije je bilo. Gdje je, u banci ne žele otkriti. Samo su nam poručili da se protiv nje ne vodi nikakav postupak pa stoga ne smatraju ni potrebitim izvijestiti gdje im je direktorica.

Ipak, nešto bi im ipak moglo biti zanimljivo. Naime, fra Šimina nova cura predala je splitskom sudu papire za rastavu braka svega sedam dana nakon što joj je dečko s računa podigao posljednju tranšu od prodaje zemlje. Čak 4,5 milijuna kuna. Bilo je to početkom srpnja. Muža policajca napustila je ljetos, u braku su bili punih 17 godina. Neki su mišljenja da je to napravila nakon što je novac sklonjen na sigurno.

Fra Šime spreman otkriti nalogodavce ako mu daju pokajnički status?
Gdje je novac, zasad ne znaju istražitelji koji rade na slučaju. Navodno je značajan dio završio u Švicarskoj. Fra Šime danas nije bio od volje otkriti gdje ga je skrio. Zna li možda što njegova djevojka? Nije obuhvaćena kaznenim postupkom, Državno odvjetništvo istragu vodi samo protiv fra Šime.

Pojavile su se informacije da bi fra Šime surađivao s tužiteljstvom u zamjenu za pokajnički status, koji bi izborio ako otkrije gdje je novac i tko mu je dao nalog da postupi kako je postupio. Zasad nema potvrde takvog raspleta, tužiteljstvo se sutra sprema zatražiti jednomjesečni istražni zatvor za fra Šimu Nimca.

Nije tajna da je kler ostao zatečen kad su se mediji raspisali o slučaju. Mnogi su skloni tvrditi kako je afera zapravo obračun unutar franjevačkog provincijala na čijem je čelu nedavno došlo do smjene. Unatoč tome što je novac nestao s računa Župe još početkom srpnja, sve do prije dva dana nije bilo reakcije crkve. Franjevci su ga kazneno prijavili tek jučer. Boji li se netko što će se dogoditi ako se fra Šime odveže jezik?

Izvor: index.hr