fbpx

Fra Šimina bankarica se branila šutnjom, određena joj jamčevina od čak četiri milijuna kuna!

Nakon privođenja i ispitivanja na Županijskom državnom odvjetništvu, te kod istražne sutkinje Ljiljane Stipišić, bivšoj djelatnici Splitske banke Jasmini Bilonić je određen istražni zatvor, i to zbog opasnosti od bijega, ali joj je istvovremeno rješenjem o određivanju istražnog zatvora ostavljena mogućnost da iziđe iz pritvora i brani se sa slobode ako uplati 4 milijuna kuna jamčevine.

Ona je uhićena u srijedu u poslijepodnevnim satima zbog pomaganja fra Šimi Nimcu u zlouporabi položaja i ovlasti. Kazneno je prijavljena za djelo pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti. Sumnjiči se da je sredinom ove godine pomogla Šimi Nimcu u dizanju 2 milijuna kuna gotovine. Dio je prebacila na svoj osobni račun, da bi njime podmirila dug.

Budući da se Jasmina Bilonić pred istražnim tijelima, kao i fra Šime, branila šutnjom, zasad ostaje nepoznato koliko je novca od “sakrivena” 2 milijuna kuna upotrijebila da vrati svoj dug i kako je taj dug uopće nastao.

Na odluku o određivanju istražnog zatvora žalit će se, što je razumljivo, i njezina obrana, ali i Državno odvjetništvo koje je već u četvrtak poslalo žalbu.

Sama činjenica da je Jasmina Bilonić kao pomagačica pritvorena, dok je istvoremeno fra Šime Nimac, kao “mozak” operacije izvlačenja novca pravomoćnom odlukom pušten da se brani sa slobode uz mjeru oduzimanja putovnice i obveznog javljanja u policijsku postaju jednom tjedno, u najmanju je ruku čudna. Bizarno je da je “glavni igrač” na slobodi, a pomagačica iza rešetaka.

O žalbama će odlučivati Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu.

Izvor: Slobodna Dalmacija