fbpx

Grad prodaje spomenik vladavine Božidara Kalmete – luksuzni Audi S6 na čije održavanje je potrošeno bogatstvo!

Odlukom gradonačelnika Zvonimira Vrančića od 18. listopada u prodaju je dano službeno vozilo Grada Zadra Audi S6 koji je kupljen 2003. godine za vrijeme Božidara Kalmete. Početna cijena je 150.915 kuna koja je ujedno i najniža cijena po kojoj se osobni automobil prodaje, navodi se u jučer objavljenom natječaju.

Prema riječima Ivane Dadić, zadužene za informacije iz gradske uprave vozilo se prodaje jer postalo preskupo za održavanje!

S obzirom da vozilo nije standardno izdanje Audi A6 već se radi o sport verziji Audi S6 4.2 koja ima jače i skuplje podvozje, motor i kočione diskove koji su mijenjani češće od motornog ulja, na dosadašnje servise u lokalnom neovlaštenom servisu potrošeno je malo bogatstvo! Iznosi istih servisa graničili su sa iznosima koji spadaju u domenu zakona o javnoj nabavi.

Iza ovog poteza jasno je vidljiv nagli “zaokret” politike štednje koja je po svemu sudeći za porezne obveznike došla prekasno ali s druge strane nikad dovoljno kasno za skupljanje jeftinih političkih bodova na predstojećim izborima.

Z.B.