fbpx

Hrvatsko-talijanska glazbena priča

Na programu prvog koncerta nove sezone bila su djela Blagoja Berse, Igora Kuljerića i Ildebranda Pizzettija

Talijansko-hrvatskim skladateljskim spojem, u izvedbi izvanrednog Zbora Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem dirigenta Tončija Bilića, otvorena je koncertna sezona 2012./13. Hrvatskog narodnog kazališta u Zadru.

Odmah nakon prve izvedbe u Muzeju Mimara Zadrani su u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru imali priliku čuti prvi koncertni program ciklusa Sfumato. Na programu prvog koncerta nove sezone bila su djela dvaju skladatelja usko povezanih sa Zadrom – Blagoja Berse (Tri pejzaža) i Igora Kuljerića (Dream music), ali i djela talijanskog majstora vokalnog izričaja 20. stoljeća, Ildebranda Pizzettija (Dvije zborske skladbe). Uz Zbor nastupili su i solisti pjevači i instrumentalisti: sopranistica Ivana Garaj Korpar, bariton Milan Mišo Kravar, Ivana Bilić, marimba; Filip Merčep, vibrafon; Srebrenka Poljak, klavir; Vanja Kuljerić, električne klavijature; Sergej Evseev i Hrvoje Philips, violine; Guennadi Antonov i Adam Chelfi, viole, Viktor Kirchenkov i Ivan Oskera rogovi te Marija Mlinar, harfa.

Nakon koncertne već danas otvara se i dramska sezona 2012./13. i to predstavom “Profesionalac” ili Tužna komedija po Luki u izvedbi Kazališne Družine “Glumci u Zagvozdu” i Satiričkog kazališta Kerempuh. Predstava Dušana Kovačevića na rasporedu je u 20 sati u HNK-u Zadar, režirao ju je Bogdan Diklić, a u predstavi igraju: Vedran Mlikota, Danko Ljuština, Anica Kovačević i Alan Katić.

Izvor: Zadarski list