fbpx

iPad mini – 10 milijuna za početak

Apple je od OEM proizvođača do kraja godine naručio deset milijuna primjeraka iPada mini, tvrde u Wall Street Journalu što je u sukladnosti s ranijim glasinama. Predstavljanje uređaja trebalo bi biti 17. listopada, tvrdi isti izvor pozivajući se na tajvanske dobavljače komponenti.

U odnosu na glavnog konkurenta, Amazonov Kindle Fire, Appleove narudžbe dvostruko su veće – Amazon je od svojih dobavljača navodno naručio pet milijuna tableta za kraj godine. Unatoč jakoj konkurenciji, u Appleu su očito uvjereni da će potražnja za manjim iPadom biti snažna. I analitičari smatraju da će tržište pozitivno reagirati na ovaj uređaj, a predviđanja temelje na popularnosti 7-inčnog Kindlea Fire i Samsungovog Galaxy Notea s dijagonalom ekrana od 5,3 inča. Appleov iPad mini bi trebao imati ekran s dijagonalom od 7,85 inča rezolucije 1.024 x 768 piksela.

Prema iSupplijevom istraživanju tržišta, Appleov udio na svjetskom tržištu tabletnih uređaja u drugom je kvartalu ove godine iznosio 69% što je pad s udjela od 84% iz 2010. kad je originalni tablet predstavljen.