fbpx

Josip Leko novi predsjednik Sabora

Dosadašnji potpredsjednik Sabora Josipa Leko (SDP) na današnjoj će saborskoj sjednici biti izabran za prvog čovjeka hrvatskog parlamenta, a nova potpredsjednica postat će Dragica Zgrebec (SDP). To je jučer rekao predsjednik zastupničkog kluba SDP-a Igor Dragovan.

– S obzirom da nije uobičajeno da čelni čovjek Sabora vodi bilo koji odbor zaključeno je da će iz kvote SDP-a na mjesto predsjednika Odbora za Ustav biti imenovan Peđa Grbin, rekao je Dragovan. On je potvrdio da će zastupničko mjesto Borisa Šprema preuzeti zamjenica ministra obrazovanja Marija Lugarić.

S obzirom da je pokojni Boris Šprem osvojio izvorni mandat, najvjerojatnije će se kolegica Marija Lugarić vratiti u saborske klupe jer je ona vrlo dobra i odlična zastupnica. Treba se vratiti nazad u tim. To nema veze sa situacijom u Ministarstvu obrazovanja nego je njen povratak uvjetovan okolnostima, rekao je Dragovan. Dodao je da SDP više nije imao nikoga izabranog na listi u drugoj izbornoj jedinici, ali nije pojasnio zašto se u Sabor nije vratio primjerice Darko Ledinski koji je trenutno na funkciji zamjenika ministrice socijalne politike i mladih Milanke Opačić. Dragovan je rekao da na sjednici nije bilo riječi o situaciji u Ministarstvu obrazovanja.- To nije bio predmet rasprave. Nismo razgovarali o tome. Osobno mislim da treba razgovarati i mislim da će se taj zakon vrlo brzo naći u proceduri, rekao je Dragovan.

Izvor: Zadarskli list