fbpx

Kako šminkom ne postarati lice desetak godina

S godinama mnoge žene se nađu u iskušenju da sa što više šminke pokušaju prikriti bore, upale obraze i spuštene oči. No, tajna mladolikog izgleda leži u sasvim suprotnom pristupu.

Supermodel Cindy Crawford (46) otkrila je da tajna njenog mladolikog izgleda leži u ovom drugom pristupu: ‘Na licu imam manje šminke jer šminka može učiniti da izgledate starije’, napisala je na Twitteru.

Nakon toga bez šminke su se ‘ukazale’ Sharon Stone (54) i Carol Vorderman (51) – ogoljenog lica i lijepe, piše dailymail.co.uk.

‘Previše šminke kožu lica čini suhom i manje svježom’, tvrdi vizažistica Kim Jacob te otkriva nekoliko trikova kako smanjiti znakove starenja na licu.

Oči

Problem: Oči s godinama dobiju sve više bora, kapci se spuste i oči izgledaju manje. Tamna sjenila i crni tuš za oči ili olovke to će naglasiti.

Rješenje: Koristite svjetlije nijanse sjenila, smeđu ili sivu. Štedljivo ih nanosite na vanjskim uglovima.

Usne

Problem: Usne s godinama postanu tanje i naboranije, mogu izgubiti oblik, a tamne, matirane boje to će naglasiti.

Rješenje: Rub usana istaknite olovkom za usne nude nijanse. Usne namažite svjetlijom bojom šminke i dodajte sjajilo.

Obrve i trepavice

Problem: Obrve s godinama postaju prorijeđene, kao i trepavice. Mnoge žene s godinama zbog čupanja skoro ostanu bez obrva, a svakodnevnim korištenje vodootporne maskare one postanu krhkije.

Rješenje: Definirani visoki likovi obrva vizualno podižu lice. Koristite olovku i sjenila za obrve kojima ćete popuniti oblik. Na trepavicama koristite tamno smeđu maskaru kako bi izgledale bogatije i punije.

Obrazi

Problem: Obrazi izgube volumen i lice izgleda upalo. Tamni bronzeri napravit će to da lice izgleda još upalije. Ako rumenilo nanesete previsoko, oči će izgledati manje.

Rješenje: Nanesite blago rumenilo toplih nijansi na upali dio obraza tako da na licu stvorite mladenačku puninu. Odlučite se za ružičaste ili boja breskve nijanse. Dok nanosite kistom rumenilo usmjerite ga prema ušima.

Koža lica

Problem: Koža s godinama gubi sjaj i postane naborana. Praškasti make-up povećava pore i naglašava ih. Obilna mat šminka ne čini dobro tenu.

Rješenje: Provjerite da li vaša podloga odgovara vašem tenu. Najbolje je izbjegavati pudere u prahu te koristiti tonirane kreme. Odgovarajuća hidratantna krema na licu nanesena prije svega ostalog reducirat će višak sjaja.

Izvor: Magazin.hr