fbpx

Malena Stephanie poručuje tri dana nakon operacije: Više me ne boli!

Petogodišnja Zadranka Stephanie Milda tri dana nakon operacije kojom su joj otklonjene malformacije na mozgu, poručuje: “Više me ne boli!”

Kako javlja RTL, bol je napokon prestala. Malena Stephanie se još oporavlja od operacije, ali noćna mora je sada iza nje.

Počekom godina obitelj Milda šokirala je dijagnoza – Arnold-Chiarijeva malformacija, što znači da joj kost urasta u mozak. Stephanie je neprestano boljela glava, imala je probleme s ravnotežom, a prijetila joj je paraliza, pa i smrt.

Najprije je operirana u Zagrebu i uklonjen joj je dio kosti, ali bol nije prestala. Zagrebački liječnik je tvrdio da je izliječena te odbio potpisati dokument koji bi HZZO-u omogućio da plati liječenje u SAD-u. Roditelji su tada pozvali u pomoć medije i dobre ljude, organizirali su se humanitarni koncerti, utakmice i sl. i mnogi su građani financijski pomogli.

U samo desetak dana na račun je sjelo potrebnih dva i pol milijuna kuna, ali tada su nastupili problemi u bolnici u Chicagu. Stephanie je dobila temperaturu i operacija je odgođena. Prije tri dana napokon su došle dobre vijesti: operacija je uspjela i druga možda neće biti ni potrebna.

Prema riječima dr. Davida Frima koje su prenijeli roditelji malene Zadranke, kod Stephanie je sindrom ACM-a u potpunosti uklonjen. Tonzile koje su kod Stephanie bile jako spuštene i spojene, što joj je zadavalo velike probleme, dr. Frim je s liječničkim timom podigao i uz to razdvojio C1 kralježak, a kost koja je također smetala i stvarala probleme izvadio. Likvor za sada teče normalno bez ikakvih smetnji koje su bile ranije.

“Većina djece se od ove operacije vrlo dobro i brzo oporavi, a Stephanie ima snažan i prekrasan duh. Oduševljeni smo kako je cijela Hrvatska stala iza Stephanie”, rekao je liječnik David Frim.