fbpx

Malena Stephanie uspješno operirana! Iz narkoze se probudila sa smiješkom: “Više me ne boli”!

Malena Stepahie Milda koja boluje od teške malformacije mozga, noćas (po našem vremenu) uspješno je operirana , a liječnici su vrlo zadovoljni rezultatom operacije i činjenicom kako je Stephanie sve to hrabro podnijela, kazali su roditelji.
Dr. Frima na Duchossois Center for Advanced Medicine u Chicagu operirao je Stephanie oko sedam sati, a prema njegovim riječima ACM sindrom u potpunosti je uklonjen.

Tonzile kod Stephanie su bile jako spuštene i spojene što je bio uzrok velikih problema i učestalih bolova. Uz pomoć svog liječničkog tima dr. Frim ih je sada podigao i razdvojio C1 kralježak.
– Koliko sam uspjela shvatiti, tu kost koja je isto smetala i stvarala probleme izvadio je i likvor za sada teče normalno bez ikakvih smetnji koje su bile ranije, kazala je majka male Stephanie, Anita te dodala kako je dr. Frim rekao roditeljima da možda drugi operativni zahvat neće biti potreban s obzirom da je ovim prvim uspio riješiti sve Stephaniene probleme , no, da će još točno vidjeti kad napravi daljnje potrebne pretrage.

Stephanie je trenutno na antibioticima i steroidima te će u bolnici na oporavku ostati još pet do šest dana. Stephanie se iz narkoze probudila sa smiješkom te je kazala da ju ne boli.

Roditelji i sestra Melanie prije operacije su dobili i stručnu pomoć bolničke psihologinje. Iz operacijske dvorane izvještavali su ih o stanju svakih sat vremena, a podršku su im pružili i brojni Hrvati koji žive u Chicagu te su ostali uz roditelje do samog kraja operacije.

Ovim putem svim dobrim ljudima koji su nesebično omogućili ovo liječenje za Stephanie, medijima i tvrtkama donatorima roditelji i organizacijski tim još jednom od srca zahvaljuju.

Izvor: jutarnji.hr