fbpx

Milin: Preuzimam svu krivicu za ovaj poraz na sebe

U utakmici 13. kola Prve hrvatske nogometne lige Zadar je poražen od Rijeke sa 2-4 (0-1). Utakmica je odigrana na stadionu Stanovi pred 500 gledatelja, a sudio je Ante Vučemilović iz Osijeka.

Konačni rezultat još je i dobar za domaćine, jer su Riječani u jednom trenutku imali vodstvo 0:4. Strijelci su bili Cesarec (5), Benko (65), Kreilach (74-11m) i Čulina (80). Za Zadar su utješne golove postigli Banović (81) i 2-4 Jerbić (85).

Trener Zadra Ferdo Milin nakon utakmice svu krivicu preuzeo je na sebe.

– Čestitao bih Rijeci i treneru Scioriju na pobjedi. Svu krivicu za ovaj poraz preuzimam na sebe jer jednostavno nisam prepoznao na treningu da ovaj sastav neće pobijediti Rijeku. Ovo je borba za goli život, a čini se da mojim igračima to još nije došlo do glava. Ovaj pritisak koji imaju predstavlja dodatni strah za njih i primorava ih da griješe.

Milin je kazao da je odlučujuća bila 6. minuta kada je Rijeka došla u vodstvo.

– Sve što smo radili ovih sedam dana palo u vodu u 6. minuti. Istini za volju imali smo dvije dobre prilike kod vodstva Rijeke i da smo tada pogodili,. možda, naglašavam možda, bi se vratili u utakmicu. Rijeka je svih 90 minuta imala pravi raspored na terenu, dok se to u našoj igri nije u niti jednom trenutku osjetilo.

Unatoč najavama da će zaigrati s dvije špice, Ivančić je zaigrao sam u napadu.

– Sve stvar treninga. Ne mogu igrati s dvije špice kada za to nema igrače i kada to nešto ne vidim na treningu. S onim što pruža Jolić nisam zadovoljanni zato sam ga ostavio na tribini.

Ipak Milin nije izgubio i zadnju trunku optimizma.

– Idemo dalje, dugo je prvenstvo. Nećemo se tako lako predati. Treba raditi i raditi.

A na pitanje tko će dati gol Milin nije dao odgovor.

– Ne možemo dati gol, naravno da nam nedostaje rasni strijelac. Ali…

I tim je riječima završila ova konferencija za novinare.

Izvor: Zadarski list