fbpx

Moodytwin majice inspirirane emocijama

Kampanju brenda Mirande Viđak snimio je slavni fotograf Šime Eškinja.
Nakon što su se njeni t-shirt-i prosle godine po prvi puta našli u prodaji u Hrvatskoj, dizajnerica Miranda Viđak snimila je kampanju za svoj brend Moodytwin i najnoviju kolekciju Purify 2012. Kampanju, koja je ustvari storyline jednog emotivnog stanja, izvrsno je dočarao i odsnimio poznati modni fotograf Šime Eškinja.

Zaštitna lica kampanje su Teodora Aleksić i Marko Martinović, za make-up bio je zadužen Goran Kukolj, dok photo edit & storyline potpisuje Miranda Viđak.
Purify 2012 Mirandina je 5. kolekcija pod brendom Moodytwin, a inspirirana je emocijom, stanjem, kritičkim razmišljanjem, svijesti, realiziranjem svijeta oko nas i naše pozicije u njemu.

“Za razliku od prijašnjih kolekcija gdje me inspiriralo sve vizualno oko mene, ovaj puta sam posegla u emocije, ljude oko sebe i energiju koju primam od njih, bilo ona pozitivna ili negativna. Željela sam na modele prenjeti stanje koje sam imala za vrijeme stvaranja kolekcije i nešto što bi možda trebala sakriti – zapravo istaknuti i prikazati u kolekciji. U ovoj kolekciji sam također željela isprobati svoju davnu želju printanja sito-štampe direktno na čipku, a to su ujedno i modeli koji su se odmah rasprodali, te mi je drago da su ljudi prepoznali tu moju kreativnu ideju sa kojom ću se sigurno poigrati u slijedećim kolekcijama”, izjavila je Miranda povodom dolaska kolekcije u prodaju.
Miranda svoj rad dijeli na dvije etape, na kroj i print. Ovom kolekcijom željela je usavršiti svoj zaštitni znak posebnog krojenja majica tako da jedna veličina odgovara i sitnijim i krupnijim ženama, bez obzira koju veličinu inače nose.

To postiže posebnim načinom rezanja T-shirtova koji je zapravo vrlo zahtjevan i svaki se uzorak modela radi čak po 7 dana, te posebno isprobava na nekoliko različitih ženskih građa. Također, vrlo važan dio u njenom radu je print koji se štampa na majice.
“Ne želim stavljati beznačajne slike na svoje modele, već imati značajne, jasne i jake poruke, pa čak i ‘teške’, kao što je to slučaj sa Purify 2012 kolekcijom. Ona je zapravo storyline jednog kritičkog razmišljanja, možda malo i razočaranja, provokacije, a naposljetku i apsolutnog čišćenja. Kampanja kolekcije je stoga i snimljena u istom štihu, sa modelima koji su se protrudili dočarati emociju i energiju kolekcije, s pomalo apokaliptičnim vizualima sjajno urađenim od strane odličnog Šime Eškinje”, izjavila je Miranda Viđak o samoj kampanji.
Brend Moodytwin dizajnerica je osnovala 2009. godine u Los Angelesu. Ideja joj je bila osmisliti brend pomalo mračnog, alternativnog i dekonstruiranog tona zacinjenog Hollywoodskom street opuštencijom. Minimalizam boja, detalja i kroja, ali sa upečatljivim porukama.

Miranda Viđak rođena je u Splitu, u Zagrebu je studirala na Tekstilno-tehnološkom fakultetu, te na Fashion Institute of Technology u New Yorku, koji je pohađao i slavni Calvin Klein.

Izvor: she.hr