fbpx

Muke obitelji Vukić: “Najgore je bilo kad je objavljen popis poreznih dužnika”

Obitelji Vukić iz Arbanasa, čiju je kuću prodala Porezna uprava kako bi naplatila porezni dug, dobila je novu obavijest o deložaciji. Pokušaj iseljenja u ožujku je propao, a novi je pokušaj najavljen za 8. studenog.

Vukićima je kuću ovršila Porezna uprava zbog duga te ju je prodala na javnoj dražbi, ali – nevjerojatno – cijeli dug Poreznoj još nije naplaćen.
“Od zadnje deložacije do danas živimo u strahu od toga novoga sudskoga rješenja jer se za nas nije ništa promijenilo. Najgori trenutak bio je kada je objavljen popis poreznih dužnika”, kazala je za Voxportal Tina Vukić- Karađole, koja je istaknula kako su u njezinoj obitelj bili šokirani kada su vidjeli koliko novca pojednici duguju.

“No država ih zbog toga nije sudski gonila, već su njihovi predmeti držani u ladicama. A od mog oca Mira Vukića, koji je 91. na popisu dužnika u Zadarskoj županiji, Porezna uprava je među prvima pokušala naplatiti svoja potraživanja. Njegov predmet je doslovno guran”, rekla je Vukić- Karađole, koja je po objavi tog popisa s roditeljima otišla u Poreznu upravu.

To je bio samo splet nesretnih okolnosti

“Od tamošnjih službenica smo čuli kako se oni, dakako, ograđuju od onoga što se nama dogodilo. Drže kako je to bio samo splet nesretnih okolnosti. No mi se s time nećemo pomiriti”, kazala je Vukić- Karađole.

Potporu njenoj obitelji već je jednom iskazala Udruga Živi zid, koja namjerava spriječiti deložaciju najavljenu za 8. studenog. Iz Udruge su pozvali sve koji su u mogućnosti da se i ovoga puta odazovu i budu dio živog zida kojim će pokušati spriječiti deložaciju Vukićevih, a navode i kako će se za one koji nisu iz Zadra, u taj grad na akciju ići organizirano te da im je smještaj osiguran.