fbpx

Na Fejs i druge društvene mreže prijavite se lažno!

“Korištenje pravih imena i datuma rođenja na internetu plodno je tlo za kriminalce koji te podatke skupljaju i onda ih zloupotrebljavaju”, kazao je Andy Smith, čelni čovjek internetske sigurnosti britanske vlade.

Korisnici Facebooka, Twittera i ostalih društvenih mreža trebali bi se njima koristiti pod lažnim imenom ili pseudonimom, savjet je dužnosnika britanske vlade.
Andy Smith, čelni čovjek internetske sigurnosti britanske vlade, kaže kako je korištenje pseudonima mudra odluka zbog opasnosti od krađe identiteta.

Britanska vlada naime razmišlja o dopuštenju korištenja postojećih lozinki za pristup društvenim mrežama pristupu vladinim stranicama na kojima građani apliciraju za razne olakšice, financijske potpore, putovnice, vozačke dozvole….

Plodno tlo za kriminalce

“Korištenje pravih imena i datuma rođenja na internetu plodno je tlo za kriminalce koji te podatke skupljaju i onda ih zloupotrebljavaju”, kazao je Smith a prenosi Daily Mail.

“Ako stavljate vaše prave podatke na društvene mreže, nemojte koristiti pravu kombinaciju podataka, jer ona može biti iskorištena protiv vas”, kazao je čelni čovjek internetske sigurnosti britanske vlade.

Izvor: Agencija Vlm|Danas.hr