fbpx

Na natječaju za referenta zadarske Elektre izabrana Vesna Sabolić

Na natječaj se prijavilo 70-ak kandidata, od kojih je 40 udovoljilo uvjetima. Troje je ušlo u uži izbor u kojemu je “prevagnula” Vesna Sabolić. Jedni kažu kako je posrijedi stranačko kadroviranje, drugi da je izabran najbolji kandidat

Vesna Sabolić, predsjednica Županijskog odbora HNS-a svoj dosadašnji ured u Domu zadarske županije zamijeniti će novim u zadarskoj Elektri.

Neslužbeno doznajemo da je Vesna Sabolić izabrana između 40-ak prijavljenih kao najbolji kandidat za radno mjesto referenta. Natječaj za to radno mjesto bio je raspisan prošli mjesec, a oko njega se već kod pristupa kandidata testiranju proširila priča kako je fiktivan i namješten za ovu HNS-ovku. Ona je to tada, međutim, decidirano demantirala napominjući da, iako se bavi politikom, ima jednako pravo kao i svaki drugi građanin natjecati se za slobodna radna mjesta, pa tako i referenta trećeg stupnja u Elektri Zadar. Štoviše, cinično je zapitala što bi tek bilo da se prijavila za direktorsko mjesto?! A famu oko tog natječaja izazvalo je anonimno pismo jednog od kandidata koje je dostavio gotovo svim redakcijama u gradu. U njemu je iskazao svoje ogorčenje istaknuvši kako je testiranje kandidata i usmeni razgovor zakazano dva dana od datuma njegova obraćanja medijima, naglašavajući kako se, iako je to tako, već zna ime kandidata te da je cijela procedura s kandidatima samo jedna bespotrebna farsa. Svoju sumnju u stranačko kadroviranje temeljio je na činjenici da je na čelu Hrvatske elektroprivrede HNS-ov Zlatko Koračević, no izvor blizak komisiji koja je odlučivala o izboru kandidata tvrdi da je Vesna Sabolić zaista imala najbolje reference te da je od prijavljenih kandidata najbolja osoba za navedenu poziciju.