fbpx

Njega lica i tijela poslije ljeta

Tri tretmana koja svakako treba napraviti na početku jeseni.
Nakon prvih kiša, pada temperature, ali i kalendarskog argumenta jeseni, i oni najokorjeliji zaljubljenici u more, sunce i duge dane, morali su ljetu reći – zbogom. Rujansko-listopadno vrijeme oduvijek je imalo onaj neki zanimljivi ‘novogodišnji’ okus, jer jesen na svojevrstan način predstavlja puno novih početaka – početak školskih i fakultetskih godina, početak novih kulturnih sezona i naš povratak s ljetnih godišnjih odmora i početak nove ‘radne godine’.

Ući u jesen potpuno spremne po pitanju ljepote vrlo je bitno, jer svaka smjena godišnjih doba (pa i temperatura) donosi nove uvjete zbog kojih treba prilagoditi njegu lica i tijela. Dugotrajna izloženost suncu i morskoj vodi tijekom ljeta, iako nama godi, donekle predstavlja stres za kožu koja pamti sve ekstremne uvijete, što se u konačnici i vidi na samoj koži.
Nakon ljetnih godišnjih odmora, koža je isušena, dehidratizirana, površinski puna mrtvih stanica a pore su začepljenje. Kako biste novo godišnje doba, kao i hladnije temperature i suhi zrak koji donosi, dočekali spremni, preporučujem svakoj ženi da obavezno napravi sljedeća tri kozmetička tretmana.

1. Čišćenje i njega lica

Tijekom ljeta koža traži jako puno vode. Pa čak i žene s masnom kožom lica mogu posvjedočiti dehidraciji kože uslijed ljetnih vremenskih uvjeta (jako sunce, klimatizirani prostori, morska sol, klor, vjetar). Zbog toga ljetna njega kože lica zahtjeva kreme s više hidratacije no obično, i naravno – bitno je piti puno vode.

Na površini kože nakupljene su mrtve stanice, pore su proširene a u njima je nakupljena prljavština i pravo je vrijeme da licu priuštite dobar tretman mehaničkog čišćenja, nakon čega svakako preporučujemo i profesionalnu njegu lica, kako biste nahranili napaćenu i oštećenu kožu. U našem salonu posebno je omiljen tretman Decleor njege lica, koji pored toga što dubinski tretira i hrani kožu, svojom aromaterapeutskom rutinom koja se sastoji od nekoliko različitih vrsta masaža leđa, vrata, lica i ruku predstavlja pravi mali wellness za vaše lice i vas osobno. Njegu lica svakako je dobro ponoviti 3 do 4 puta kako bi koža na jesen bila savršeno obnovljena.

2. Piling tijela

Nakon mora i sunčanja koža je zadebljana, pore su začepljene i prekrivene mrtvim stanicama. Dobar piling tijela koristan je je ne samo radi skidanja sloja suhih i mrtvih stanica i obnavljanja površinskog sloja kože, već i radi ujednačenja tena kože, koja sada već gubi svoju ljetnu preplanulost. Ukoliko niste u mogućnosti piling tijela napraviti u kozmetičkom salonu, svakako ga možete napraviti i sami i počastiti se domaćim pilingom od primjerice maslinovog ulja i morske soli. Vaša koža će nakon ovog tretmana biti savršeno meka i glatka.

3. Pedikura i njega stopala

Ljeto provedeno u otvorenim sandalama i japankama predstavlja i veliku izloženost stopala vanjskim uvjetima. Za stopala je inače karakteristična suha i gruba koža (naravno, osim ako ju redovno ne njegujete), a ljeti je to još više izraženo. Njega stopala bitna je i nakon ljeta, kada prelazimo iz otvorene u zatvorenu obuću, ne samo da bismo sanirali suhoću i grubost kože već stoga što hladniji mjeseci nose svoje neugodnosti po pitanju stopala. Zbog zatvorene obuće stopala se više znoje, a natisci postaju najčešći problem koji se riješava redovitom pedikurom i njegom, točnije hidratacijom kože.

Izvor: she.hr