fbpx

Optuženi Dragan Paravinja danas će se posljednji put obratiti sudu

Obitelj Bilić jučer se nije pojavila na sudu. Njihov odvjetnik Vinko Ljubičić kazao je da naprosto nisu smogli snage prisustvovati iznošenju završnih riječi, slušati sve iznova, proživljavati agoniju, a bez odgovora koji ih najviše zanima – kakva je konačna sudbina 17-godišnje Antonije

Punih sedam sati na Županijskom sudu u Šibeniku tužiteljstvo i obrana jučer su iznosili završne riječi na suđenju Draganu Paravinji, optuženom za pokušaj silovanja i teško ubojstvo maloljetne Drnišanke Antonije Bilić. Suđenje je time ušlo u samu završnicu. Danas će se sudu obratiti i sam Paravinja, a na sutrašnjem ročištu bit će mu izrečena presuda.

Obitelj Bilić jučer se nije pojavila na sudu. Njihov odvjetnik Vinko Ljubičić kazao je da naprosto nisu smogli snage prisustvovati iznošenju završnih riječi, slušati sve iznova, proživljavati agoniju, a bez odgovora koji ih najviše zanima – kakva je konačna sudbina 17-godišnje Antonije čije tijelo još uvijek nije pronađeno.

– Obitelji je vrlo teško i vrlo emotivno su primili ovaj završetak postupka. Veoma im teško pada ovo iščekivanje. Posebno stoga što su očekivali da će doznati sudbinu Antonije. To im je najvažnije, a to ne znaju, rekao je Ljubičić dodavši da je postupak korektno proveden, ali bez obzira na njegov ishod ostaje činjenica da Antonije nema, ni žive, ni mrtve.

– Očekujem adekvatnu kaznu, tek je kazao odvjetnik Vinko Ljubičić.

Na današnjem ročištu sudskom vijeću kojim predsjeda sutkinja Nives Nikolac obratit će se i sam Paravinja koji će, očekuje se, ponoviti da nije kriv za ubojstvo Antonije Bilić. Kako će glasiti presuda znat će se u petak. Iako tijelo Antonije Bilić niti nakon godinu i četiri mjeseca nije pronađeno, u tužiteljstvu su uvjereni da su dokazi protiv Paravinje dovoljno jaki da ga se osudi: od svjedočenja očevidaca koji su potvrdili da je 7. lipnja 2011. godine Antonija Bilić stopirala na Čikolskom mostu u Drnišu i išla u Paravinjin kamion, pronađenih vlasi kose, krvi i sline u kabini kamiona za koje je vještačenjima utvrđeno da pripadaju djevojci te telekomunikacijskih, prometnih i drugih vještačenja

Kako će glasiti presuda znat će se u petak. Iako tijelo Antonije Bilić niti nakon godinu i četiri mjeseca nije pronađeno, u tužiteljstvu su uvjereni da su dokazi protiv Paravinje dovoljno jaki da ga se osudi.

Izvor: Zadarski list