fbpx

Osvojite jack pot, nađite fra Šimine milijune: Navodno ih je zakopao kraj autoceste!

Dalmatinu, njen južni krak, mogla bi uskoro pogoditi zlatna groznica. Pronio se, naime, glas da je fra Šime Nimac milijune od crkvenog terena u Baškoj Vodi zakopao negdje kraj autoceste, navodno kraj ulaza Bisko. Zašto baš tamo, a ne na nekom drugom, nepristupačnijem mjestu, ne zna se.

Dojavom raspolažu i istražni organi, ali zasad nije naloženo kopanje većih razmjera. Tko ima slobodnog vremena i volje, nek’ uzme lopatu i potraži sreću.

Gdje su milijuni?

Imajući u vidu da je fra Šimina glavna pomagačica otpuštena bankarica Jasmina Bilonić navikla na komot i transakcije računalom, a ne kopanje rupa i prljav fizički rad, možda i ne čudi da se dojavi ne daje veća pažnja.

Evidentirano je da je Bilonić u posljednje vrijeme putovala po Španjolskoj i Švicarskoj pa je izglednije da bi možda tamo trebalo potražiti nestale milijune, a ne u kakvoj rupčagi uz cestu.

Fra Šiminu bankaricu sutra puštaju na slobodu?

Pitanje je zapravo koliko je novca zapravo preostalo s obzirom da je Bilonić posljednjih mjeseci nabavila auto i jahtu te podmirila dugove. Još se čekaju sretnici kojima je fra Šime navodno razdijelio novac. To su bili, ako mu je za vjerovati, najpotrebitiji. Od njih zasad, ni traga, ni glasa.

Sutra bi splitski sud trebao odlučiti i o žalbi obrane na pritvaranje bankarice Bilonić. Sva je prilika da će je pustiti jer se smatra da nije u redu da ona bude u zatvoru kao pomagačica, dok je fra Šime, kao glavni počinitelj, na slobodi uz obavezu redovitog tjednog javljanja policijskoj postaji Benkovac.

Izvor: index.hr