fbpx

Paravinja je kriv po svim točkama optužnice! Osuđen na 40 godina!

Osuđeni Paravinja u sudnicu je ušao pokazujući apsolutno nepoštovanje suda. Žvakao je žvakaću i cinično se smijao dok je sestra A. Bilić jecala

Kriv je! Presuda je to koju je Draganu Paravinji izreklo sudsko vijeće Župnijskog suda u Šibeniku za teško ubojstvo i pokušaj silovanja Antonije Bilić.

Nepravomoćno je osuđen na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora.
Za teško ubojstvo A. Bilić osuđen je na 35 godina zatvora, a za pokušaj njezina silovanja na šest godina. Za pokušaj silovanja druge djevojke sud mu je odredio pet godina zatvora te je kazna objedinjena u jedinstvenu maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina.

Dok je izricala presudu monstrumu i opisivala teško ubojstvo i dva pokušaja silovanja, i na licu sutkinje Nives Nikolac vidjela se prestravljenost njegovim čudovišnim nedjelima.

Cijelo vrijeme izricanja presude Antonijina sestra Ana Bilić jecala je.

Osuđeni Paravinja u sudnicu je ušao pokazujući apsolutno nepoštivanje suda. Žvakao je žvakaću i cinično se smijao, a nakon što mu je izrečena presuda, mrmljao je sebi u bradu i negodovao govoreći: “Jasenovac je bio pošteniji. Presudu je potpisao Karamarko”.

Srećom izbjegla Antonijinu sudbinu

Sutkinja Nives Nikolac pročitala je opis događaja rekavši da je Paravinja 7. lipnja, vidjevši Antoniju Bilić na Čikolskom mostu, kroz prozor je upitao hoće li s njim do Zagreba, a kad mu je ona rekla da ide u Split, okrenuo se obećavajući joj da će je povesti, što je na kraju bilo kobno za nju.

Nakon opisa pokušaja silovanja i teškog ubojstva A. Bilić u sudnici je nastao tajac kada je postalo jasno da je i druga Paravinjina žrtva vjerojatno samo srećom izbjegla Antonijinu sudbinu.

Ona je, naime, prije dvije i pol godine također ušla u Paravinjin kamion, i nju je pokušao silovati, no tada je počeo zvoniti telefon, a Paravinja se nakon dugotrajnog zvonjenja uz komentar: “Zove me bivša žena” odlučio javiti, što je bilo spasonosno za drugu Paravinjinu žrtvu.

Nakon objave presude javnost je isključena sa suđenja. Čita se obrazloženje presude, a kako je suđenje bilo zatvoreno za javnost jer je A. Bilić bila maloljetna u trenutku počinjenja kaznenog djela, i obrazloženje presude je tajno zbog zaštite žrtve.

Još gaje nadu

Maksimalnu kaznu za Paravinju tražila je obitelj Bilić koja i danas gaji nade da je njihova kći i sestra još uvijek živa. Za njih je nestala, a ne ubijena. Nadali su se da će se tijekom suđenja otkriti gdje je Antonija, no djevojka nije pronađena od 7. lipnja lani kada je na Čikolskom mostu ušla u kamion D. Paravinje.

Uslijedila je najopsežnija potraga za nestalom osobom koju je Hrvatska vidjela i tijekom koje je isušeno i jedno jezero, no svi su napori bili bezuspješni.

Istražitelji su uspjeli stegnuti obruč oko vozača kamiona u koji je Antonija ušla tog jutra u lipnju, a nakon njegove identifikacije krenula je potjera. Dragan Paravinja uhićen je nakon bijega u BiH. Supruga mu je pomogla da prepliva granicu.

Istražiteljima je u BiH najprije priznao da je Antoniju ubio i njezino tijelo bacio, no kasnije je sve porekao pravdajući se da je to priznanje iz njega izvučeno batinama. Izručenjem Hrvatskoj zatvoren je iza rešetaka. Niječe krivnju i tvrdi: “Sve je to urota policajaca”.

Izvor: vecernji.hr