fbpx

Popis besplatnih stvari: Doznajte na čemu uštedjeti

U današnje vrijeme kad zbog loše ekonomske situacije većina građana pada u depresiju zbog stalnih poskupljenja, ne treba se odati pesimizmu: preko interneta možete naći puno korisnih stvari – besplatno.

1. Znanje
Primjerice, postoji sve veći broj online tečajeva za učenje. Studenti mogu iskoristiti besplatne tečajeve MIT OpenCourseWare, Instituta za tehnologiju u Massachusettsu, poznatijem kao MIT. Ovo vam neće priskrbiti diplomu, ali ćete ipak naučiti ono što vas zanima. Tu su i tečajevi stranih jezika koje možete pohađati preko primjerice BBC-jevog besplatnog tečaja stranih jezika.
Tu su i tečajevi iz matematike, povijesti, umjetnosti i kompjutorskog programiranja preko Khan Academyja, koji nude besplatne video tutorijale i vježbe. Ako želite naučiti crtati, to možete naučiti pomoću besplatnog online tečaja na Drawspaceu.

2. Vježbanje
Vježbati ne morate samo u teretani, nego i kod kuće, uz pomoć besplatnih videovježbi i tutoriala na internetu. Još bolja opcija je zamijeniti zatvoreni prostor vježbanjem na otvorenom, barem dok nam još vrijeme ide naruku. Ako biste baš željeli ići u teretanu, provjerite ima li teretana koje nude besplatni probni rok…

3. Knjižnica
Vaša lokalna knjižnica nije samo mjesto gdje možete posuditi knjige. Čak i ako niste član, tamo možete besplatno sudjelovati u raznim radionicama ili pak ići na izložbe i predstavljanja knjiga, a raspored možete saznati na njihovim web-stranicama.

4. Wireless veza
Današnji život je nezamisliv bez pristupa internetu, pa se zato konstantno povećava broj lokacija na kojima korisnici imaju besplatan pristup internetu. Možete s laptopom na neka od mjesta koja imaju besplatan wireless, a surfati možete i preko mobitela – samo nabavite aplikacije za smartphone pomoću kojih možete locirati pristupne točke wirelessa.

5. Glazba
Danas možete slušati glazbu koju volite bez da potrošite malo bogatstvo kako biste si ugodili. Sve je veći broj besplatnih radiostanica na internetu. Glazbu čak možete i besplatno skidati putem raznih stranica za skidanje glazbe.

6. Besplatne ulaznice
Iako vjerojatno nećete dobiti besplatnu ulaznicu za neki razvikani događaj, još uvijek se možete dobro provesti ako odete na neki manje razvikani. Besplatne ulaznice mogu se naći za kulturne ili sportske događaje, a tu su i Noć muzeja, Noć kazališta…

Izvor: net.hr