fbpx

Preslušavali tajno snimljene razgovore pa isključili javnost!

Ispitivanjem vještaka za telekomunikacije Vladimira Njegovana na Županijskom sudu u Zadru nastavljeno je suđenje Anti Baturu (31) i Roku Keri (24) koji se terete za dva oružana razbojstva koja su se dogodila u ožujku i svibnju prošle godine, a riječ je pljački obiteljske kuće u Biogradu i jednom automat klubu u Zadru.

Stručnjak za telekomunikacije Vladimir Njegovan tako je trebao pokušati objasniti te odgovoriti na pitanja optužbe i obrane, a nakon što je preslušao dva CD-a njihovih snimljenih razgovora koje su “prikupili” zadarski policajci na temelju naloga za prisluškivanjem. Vještak je trebao dati odgovore na pitanja gdje i na kojoj lokaciji su se nalazila dvojica optuženih u vrijeme za koje se terete, odnosno u ožujku i svibnju lani kada su se dogodile oružane pljačke koje im se stavljaju na teret te vrijeme tih razgovora i SMS poruka.

Upravo zbog toga su se u sudnici preslušavali razgovori između Batura i Kere, no prije toga na prijedlog tužitelja Denisa Sokola, javnost je isključena zbog zaštite privatnog i obiteljskog života dvojice optuženika kao i trećih osoba koje nemaju veze s ovim slučajem, a koje su s njima u to vrijeme razgovarale.

Suđenje se nastavlja.

Izvor: Zadarski list