fbpx

Prikupljanje pomoći za 500 najsiromašnijih Zadrana

Prošle godine ovom akcijom prikupljeno je oko 20-ak tisuća kuna, a isto se očekuje i ove godine, kazao je ravnatelj Bore Galac, dodajući kako već unaprijed znaju da ta sredstva neće biti dostatna za sve kojima treba pomoć te će i Crveni križ izdvojiti iz vlastitih sredstava

Ukupno 23 tisuće kuna u bonovima pušteno je tijekom posljednjih dana u opticaj u Zadru, ali i šire, kako bi se prikupio novac u sklopu tradicionalne akcije „Solidarnost na djelu” Gradskog društva Crvenog križa Zadar.

Bonovi su se dijelili po školama, ali i građanima, te po radnjama kako bi se prikupio novac koji će se potom utrošiti na predbožićne pakete za oko 400, 500 najviše socijalno-ekonomski ugroženih građana.

– Prošle godine ovom akcijom prikupljeno je oko dvadesetak tisuća kuna, a istu uspješnost očekuju i ove godine, kazao je ravnatelj Bore Galac, dodajući kako već unaprijed znaju da ta sredstva neće biti dostatna za sve kojima treba pomoć te će se dodatna izdvojiti iz vlastitih sredstava iz njihovog Gradskog društva Zadar.

Jučer su njihovi volonteri bonove dijelili po ulicama, ali i u zgradama Grada Zadra te Zadarske županije. Prijašnjih dana obiđene su sve osnovne i srednje škole s područja koje svojim radom pokriva Gradsko društvo Crvenog križa Zadar te su im ostavljeni bonovi u apoenima od jedne kune, i to u broju koliko je učenika u školi. Za građane i radnje na području grada Zadra pripremljeni su pak bonovi u apoeinima od pet, deset i dvadeset kuna. Također, jučer je organiziran i rad skladišta za prijem odjeće i obuće u vremenu od devet sati ujutro do šest sati popodne.

Radi se inače o jubilarnoj 40. po redu akciji koju u Hrvatskoj provodi Hrvatski crveni križ, a od prikupljenih sredstava za najugroženije kupit će se ono najpotrebnije – namirnice i higijenska sredstva.

Kriza koja je utjecala gotovo na sve, povećala je i broj socijalno ugroženih pojedinaca, čemu u prilog govori i podatak da je u devet mjeseci ove godine pomoć u skladištu Gradskog društva Crvenog križa Zadar potražilo onoliko korisnika koliko ih je bilo u cijeloj prošloj godini. Osim u ovoj akciji gdje učenici bonove mogu kupiti u svojim školama do kraja mjeseca, građani mogu pomoći i drugačije, donacijama u odjeći, obući i posteljini, što je najtraženije. Caritasovo skladište otvoreno je svakog dana od 10 do 13 sati, a ponedjeljkom i duže, do 18 sati.

Izvor: Zadarski list