fbpx

Pripremite kosu za hladne zimske dane

Nakon što smo cijelo ljeto kosu ‘tretirali’ morem i suncem, došla je jesen i sada je savršeno vrijeme da je oporavimo od proživljenog i pripremimo na još jednu rundu zimskih avantura.

Tijekom ljetnih mjeseci vlaga uništava našu kosu (sjetite se samo onih dlačica koje odluče odletjeti svaka na svoju stranu), a iznimno niske temperature tijekom zimskih mjeseci glavni su razlog zbog kojeg kosa ‘puca’ i jednostavno poželite ne skidati kapu s glave da nitko ne bi vidio taj užas.

Upravo zbog toga donosimo vam pet načina ne samo da kosu zaštitite od niskih temperatura, već i da osigurate sigurni prelazak iz ugodnih u hladne vremenske prilike.

Očistite kosu

Iako je proteklog ljeta bilo baš super provoditi sve te silne sate u bazenu ili moru, vaša je kosa vjerojatno dobrano šokirana od klora, soli, sunca i ostalih utjecaja. Započnite novu sezonu s detaljnim čišćenjem kose uz pomoć posebnog šampona koji će vas, ako ga budete koristiti jednom mjesečno, riješiti nakupljenih naslaga na vlasima.

Skratite vrhove

Kod promjene sezona itekako je preporučljivo podšišati vrhove, ali samo toliko da taj podšišani milimetar izgleda kao neka prašina. Na ovaj ćete se način riješiti ispucalih vrhova i dobiti mnogo zdravije završetke kose bez da se morate odreći njezine dužine.

Koristite maske

Ljetni su mjeseci kosu vjerojatno učinili suhom i krhkom, a vlažnost joj možete vratiti uz pomoć intenzivnih maski za kosu koje ima kupiti u gotovo svakoj trgovini.

Uklonite statički elektricitet

Trik za prevenciju statičnog elektriciteta kose jest u tome da kosu održavate hidratiziranom i da redovito koristite serum. Još jedan brzi i jednostavan trik je u tome da redovito koristite četku koja smanjuje statički elektricitet i broj neposlušnih vlasi te značajno pojačava sjaj i vraća kosi glatkoću.

‘Spustite’ je

Jedina stvar koja je napornija od vjetrovitog vremena je to što kosa na njemu počne ‘letjeti svuda naokolo, a još je gore kada vam počne ‘upadati’ u lice, usta i nos. Ovu traumu vrlo lako možete izbjeći koristeći serum koji će istovremeno zaštititi i revitalizirati kosu.

Magazin.hr