fbpx

PU zadarska: Škibola ponovno načelnik Postaje pomorske policije

Nešto manje od mjesec dana od postavljanja Nevena Paškalina na mjesto novog načelnika zadarske policije, izabrano je i jedanaest novih šefova policijskih postaja. Novom MUP-ovom kadrovskom križaljkom, smijenjena su četiri načelnika, dok ih je sedam ostalo na istom mjestu.

Dosadašnjeg načelnika Prve policijske postaje Sašu Smajića, zamijenio je tako Ante Kulaš, načelnik policije u Benkovcu, dok je dosadašnji inspektor u Odjelu gospodarskog kriminaliteta Tomislav Škara, postavljen za načelnika Druge policijske postaje.

Umjesto Elvisa Perinčića, mjesto načelnika Postaje prometne policije preuzeo je Danijel Gospić, a Mirko Lukić, iz Odsjeka za terorizam, mjesto načelnika Postaje aerodromske policije Ranka Parancina. Kulaša je u Benkovcu zamijenio Mario Brzoja, dok je mjesto načelnika Postaje pomorske policije, osmu godinu zaredom, ponovno povjereno Davoru Škiboli.

Na čelu biogradske policije i dalje će ostati Ivica Stipanić koji je na tom mjestu prije nešto više od dvije godine zamijenio Mladena Gulana, a isti načelnici ostali su i u Gračacu, Obrovcu, Pagu i Donjem Srbu. Perica Ešegović je tako ostao načelnik u Policijskoj postaji Gračac, Jure Vojković u PP Obrovac, Željko Blajić u PP Pag, te Tomislav Ivandić u Policijskoj postaji Donji Srb. Darko Car, koji je nešto više od godine dana bio na čelu zadarske policije vratio se na mjesto načelnika Postaje aerodromske policije Pleso.

Nakon izbora novih načelnika policijskih postaja, još se očekuje izbor novog zamjenika načelnika policijske uprave, te voditelja operativno-komunikacijskog centra, službe policije, službe za granicu, službe pravnih, financijskih i tehničkih poslova, kao i novi načelnik odjela kriminalističke policije.

Izvor: Slobodna Dalmacija