fbpx

Snijeg je stigao u Dalmaciju: na južnom izlazu iz Svetog Roka kao usred zime

Snijegmjestimice pada u Lici i na širem području Gračaca. Kolnici sumjestimice mokri ili vlažni, te skliski u Gorskom kotaru, Dalmaciji,Slavoniji i središnjoj Hrvatskoj. Mogući su odroni zemlje i kamenja,posebice na širem području Gračaca i Obrovca. Upozoravamo vozače da naput ne kreću bez zimske opreme, te da prilagode brzinu i način vožnjeuvjetima na cestama! Trenutno nema slobodnog pravca za kamione sprikolicama i tegljače s poluprikolicama na relaciji iz smjeraunutrašnjosti prema Dalmaciji, i obrnuto.

Zbog olujnog vjetra, samo za osobna vozila otvorene su:
– dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, te
– Jadranska magistrala (D8) od Karlobaga do Svete Marije Magdalene.

NaKrčkom mostu i dionici Jadranske magistrale od Bakra do Karlobaga (D8)zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama imotocikle (I. skupina vozila).

Zimski su uvjeti, zabrana zakamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozilamoraju imati zimsku opremu na cestama:
Lika i Zadarska županija:
– D1 na dionici Drežničko Selište-Gračac-Knin,
– D25 Korenica-Lički Osik,
– D27 Gračac-Obrovac,
– D42 Saborsko-Selište,
– D52 Špilnik-Vrhovine-Č. Klanac,
– D217 Grabovac-G. Vaganac-GP Ličko Petrovo Selo,
– D218 Bruvno-Dobroselo-Mazin,
– D504 Prijeboj-Ličko Petrovo Selo,
– D522 Udbina-Gornja Ploča i
– ŽC 5203 Otrić-Srb.

Gorski kotar:
– ŽC5062 Kraljev Jarak-Fužine,
– ŽC5032 Crni Lug-Mrzle Vodice-G.Jelenje (D3),
– ŽC5068 Hreljin-Zlobin-Fužine,
– ŽC5030 Platak-Kamenjak,
– ŽC5191 Sopač-Mrkopalj-Tuk, kao i na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Delnica, Čabra i Vrbovskog.

Od 7 sati ukinuti su zimski uvjeti na:
– autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Bosiljevo 1, te
-staroj cesti kroz Gorski kotar D3 Zdihovo-Kupjak-Delnice-Kikovica.Kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama iz smjera Rijekeprema unutrašnjosti mogu voziti starom cestom kroz Gorski kotar u punojdužini ili starom cestom kroz Gorski kotar do Delnica i dalje autocestomA6 Rijeka-Zagreb, i obrnuto.

Poteškoće su moguće zbog najavljenog snijega u unutrašnjosti posebice nacestama u Gorskom kotaru i Lici. Gužve i zastoji mogući su na dionicamana kojima su u tijeku radovi. U putničkom prometu na graničnimprijelazima ne očekujemo gužve. U teretnom prometu moguće su gužve nagraničnim prijelazima Bregana, Macelj, Pasjak i Bajakovo. Zbognepovoljnih vremenskih uvjeta moguće su poteškoće u katamaranaskom ali iu trajektnom prometu, upozoravaju iz HAK-a.