fbpx

Sport je bio njegov život, a plivanje najveća ljubav

Uživanje je bilo gledati tu svu gomilu djece koja je prošla preko Plivačkog kluba Zadar na bazenu sve te puste godine – rekao je Slavko Grdović u razgovoru za Zadarski list objavljenom 13. kolovoza ove godine

Slavko Grdović, poznati zadarski sportski djelatnik, jučer ujutro pronađen je mrtav uz bazen na Kolovarima. Dojavu da se u bazenu nalazi mrtvo tijelo nepoznatog muškarca zadarska je policija, kako saznajemo, zaprimila u 5.05 sati nakon čega su odmah na teren upućeni policijski djelatnici radi očevida. Vanjskim pregledom tijela utvrđeno je kako nema tragova nasilja što je upućivalo na prirodnu smrt. U međuvremenu muškarac je identificiran, a pronađeno je oproštajno pismo iz kojeg se dalo zaključiti kako je riječ o suicidu.

Slavko Grdović više nije među nama i iza svojih 68 godina ostavio je lijepu sportsku i ne uvijek laku životnu priču. A život Slavka Grdovića definitivno je obilježilo – plivanje. Na u redovnoj izbornoj skupštini Plivačkoga kluba Zadar u rujnu 2009. godine Grdović je prepustio mjesto predsjednika kluba Darku Smrkiniću. Otvaranjem zatvorenog bazena na Višnjiku ostvario se Grdovićev dugogodišnji san i nakon više predsjedničkih mandata nije se dao nagovoriti na još jedan. Ipak, ostao je u klubu kao član Uprave.

Izvor: Zadarski list