fbpx

Stephanie danas ide na operaciju: U Klaićevoj griješili u liječenju?

Stephanie Milda jučer je u bolnici u Chicagu napravljena magnetska rezonanca, a sutra će biti podvrgnuta operaciji. PR kampanje “Samo želim biti zdrava” Danijel Švenda kaže kako će oporavak trajati najmanje mjesec dana .

Još jedna greška?
Roditelji djevojčice još uvijek su smješteni u iseljeničkoj obitelji, ali očekuju da će im bolnica ustupiti stan na korištenje.

Izjave dr. Davida M. Frima, svjetski poznatog stručnjaka za Arnold-Chiarijevu malformaciju (ACM), a koje je u ime obitelji Milda prenio Danijel Švenda, o tome da liječnici u Zagrebu nisu napravili ništa za Stephanie izazvale su nezadovoljstvo u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj.

– Roditeljima je dr. Frim objasnio kako se iz MR-a vidi da djevojčica zapravo nije niti operirana, odnosno da cista nije uklonjena – rekao je Švenda i dodao kako se obitelji Milda javila jedna obitelj iz Zaprešića.

– I njihovo je dijete operirao isti liječnik. Zbog toga su im dali svu liječničku dokumentaciju da je pregleda dr. Frim – kaže Švenda.

Na Facebook stranici obitelji Milda objavljena je kompletna liječnička dokumentacija te otpusna pisma iz Klaićeve bolnice.

Bolnica sprema izjavu
Na dokumentima je vidljivo da je djevojčica liječena u Klaićevoj bolnici, a potpisao ih je i liječnik koji je navodno napravio grešku u liječenju. Predstojnik Klinike za kirurgiju dr. Božidar Župančić uputio nas je na dr. Miroslava Gjurašina, liječnika koji ju je operirao.

– Bolnica će izdati priopćenje o liječenju djevojčice – rekao nam je dr. Gjurašin.

Izvor: Jutarnji list