fbpx

Stephanie počinje s fizikalnom terapijom, roditelji od preostalog novca osnivaju zakladu za pomoć drugoj djeci

Nakon uspješno obavljene operacije, u kojoj je petogodišnjoj Stephanie Milda u potpunosti uklonjena malformacija zbog koje joj je prijetila paraliza, iz Chicaga su ponovno stigle dobre vijesti. Iako je postojala mogućnost da će djevojčica ubrzo morati na još jedan zahvat, dječji neurokirurg dr. David Frim roditeljima Stephanie Milda nakon pregleda magnetskom rezonancijom potvrdio je kako druga operacija uopće neće biti potrebna, te je nakon tri tjedna provedena u bolnici, borbe s infekcijom i visokom temperaturom te teške, sedmosatne operacije na mozgu, mala Zadranka otpuštena je na kućnu njegu.
MR-om je potvrđeno da je sve u redu, drugi zahvat neće biti potreban i Stephanie je puštena iz bolnice. Sada joj slijedi oporavak uz fizikalnu terapiju – rekao nam je Danijel Švenda, koji je u stalnom kontaktu s roditeljima djevojčice u SAD-u.

Ostatak novca od akcije
Kako doznajemo, prvi dio terapije djevojčica bi trebala obaviti u Chicagu jer let zrakoplovom, nije preporučljiv. Ostatak terapije uslijedit će nakon povratka u Hrvatsku.

Majka Anita ostat će sa Stephanie u Americi dok se otac Ivica i sestra Melanie vraćaju u Zadar sljedeći tjedan zbog poslovnih i školskih obveza – kaže Švenda.

Zahvaljujući velikoj humanitarnoj akciji “Samo želim biti zdrava”, u kojoj je za samo dva tjedna prikupljeno rekordnih 2,7 milijuna kuna, djevojčica s teškom dijagnozom, Arnol-Chiari malformacijom, dobila je priliku za liječenje u SAD-u, kod poznatog stručnjaka. Iako je u Hrvatskoj, u Klaićevoj bolnici operirana u ožujku, njezino se zdravstveno stanje nije poboljšalo unatoč tvrdnjama liječnika da je operacija prošla uspješno.

Kako zbog tog stava liječnika roditelji nisu uspjeli dobiti odobrenje HZZO-a za liječenje u inozemstvu, operacija u Chicagu plaćena je zahvaljujući donacijama u rijetko viđenoj humanitarnoj akciji. Višak novca koji ostane nakon Stephanine operacije, najavili su roditelji, uplatit će se u posebnu zakladu osnovanu kako bi se pomoglo djeci s teškim i rijetkim bolestima.

Izvor: Slobodna Dalmacija