fbpx

Top 5 e-knjiga za djecu s temom Noći vještica

Do Noći vještica ostalo je svega nekoliko dana pa je ovo idealno vrijeme da sjednete s djecom i pročitate im neku sablasnu priču, ali ne previše zastrašujuću, naravno.

Noć vještica ili Halloween je noć uoči Svih svetih, 31. listopada. Riječ je skraćenica od All Hallow’s Eve ili Hallow Eve (Sveta večer, noć uoči Svih svetih), a odgovara katoličkom blagdanu Svih svetih. Za mlade čitatelje ovdje je izbor pet interaktivnih e-knjiga. Ako ste zauzeti, priče se mogu i same pričati jer je u aplikacije dodan i glas naratora. Za hrvatsku djecu idealne su za učenje engleskog jezika kroz igru i zabavu.

Harry and the Haunted House

Harry and the Haunted House (iOS) – iako nije izričito priča o Noći vještica, ova sjajna aplikacija oživljava jednu od klasične Living Books serije. Unatoč tome što “Harry and the Haunted House” ima samo 12 stranica, svaka od njih dolazi s obiljem interaktivnih elemenata. Samo klikajte na sve što vam dođe pred zaslon.

The Berenstain Bears Go on a Ghost Walk


The Berenstain Bears Go on a Ghost Walk (Android|iOS) – ova aplikacija namijenjena je djeci u dobi od 4 do 8 godina. Aplikacija je napravljena prema orginalnoj tiskanoj knjizi. Djeca mogu dodirnuti bilo koju riječ na zaslonu i ona će biti istaknuta i glasno izgovorena, dok se najmlađi čitatelji trebaju samo zavaliti u kauč i pustiti “auto play” pa će im se priča sama čitati, a stranice same okretati.

The Haunted Halloween: A Scooby-Doo You Play Too Book


The Haunted Halloween: A Scooby-Doo You Play Too Book (iPad) – Nije svaka Scooby-Doo priča pogodna za Noć vještica. U ovoj aplikaciji koja je za sada dostupna samo za iPad, Scooby, Shaggy i ekipa rade na odgonetanju – nećete vjerovati! – misterije Noći vještica. Osim same interaktivne priče, aplikacija nudi i zagonetke, naljepnice i još niz interaktivnih elemanata.

Trick or Treat: Picture Me

Trick or Treat: Picture Me (iOS) – Ako imate kameru na svom iUređaju možete staviti lice svog dijetete unutar bundeve. Ova jednostavna slikovnica napravit će zvijezdu od vašeg mališana. On može začas postati bundeva, strašilo, pas i sl. Svi uobičajeni interaktivni elementi su također dostupni za igranje i zabavu.

The Legend of Spookley the Square Pumpkin


The Legend of Spookley the Square Pumpkin (Android|iOS) – Ovo je popularna dječja priča o toleranciji i prihvaćanju samih sebe ispričana kroz interaktivnu e-knjigu. Aplikacija traži od djeteta da pronađe “skrivene” zvukove dodirivajući područja na zaslonu. Ima opciju za “auto play” mod rada, a djeca je također mogu i sama čitati.

Izvor: net.hr