fbpx

Trend: Poput prave kože

Koža je vjerojatno jedan od najomiljenijih materijala svjetskih dizajnera, posebice jer je sklona mnoštvu interpretacija. Ove sezone modne kuće poput Saint Laurenta, Fendi-ja i Aleksandra Wanga okrenuli su se ravnim i strogim krojevima te minimalističkom pristupu. Vječni romantičari poput Valentina poigrali su se kožom upravo na način svojstven njima, a koji će sigurno obožavati dame koje prije svega cijene ženstvenost i eleganciju.

Za razliku od njega, dizajnerica koja svoj brend već godinama gradi na seksi kreacijama namijenjenim snažnim i samosvjesnim ženama, Donatella Versace, ovu zimu vidi u seksipilnim i pripijenim haljinama u goth verziji. Naravno, klasici poput bezvremenske kožne jakne ne silaze s pista, ove sezone su im se pridružili i duži kožni kaputi, a nisu izostale ni hlače i suknje. Ako vas previše crnila asocira na supkulture poput metalaca ili gotičara postoji način da ga nosite drugačije.


Dovoljan je jedan kožni komad, ako ne želite izgledati too much. Kožne suknje i hlače kombinirajte uz romantične bluze ili svjetlije topove. Jaknama i kaputima dodajte remen i naglasite struk. Želite li si konačno priuštiti dobar kožni komad, ne bojte se investirati jer će vas se ta investicija zasigurno isplatiti. Samo oprezno, birajte klasike, ne želite potrošiti puno novaca na odjevni predmet koji će sljedeće sezone izgledati staromodno. Kožne jakne i čizme najbolji su i ujedno najmanje pogrešivi izbor!

Piše: Antonia Ponoš/moda.hr