fbpx

Turisthotel ipak mora platiti 7.5 milijuna Damiru Škari

Stalni sudski vještak građevinske struke i zaposlenik u Odjelu graditeljstva Grada Zadra, 55-godišnji Zlatko Jurinić u četvrtak je na Općinskom sudu u Zadru oslobođen optužbe za lažno svjedočenje. Zadarsko Općinsko državno odvjetništvo teretilo ga je tijekom kolovoza 2007. godine kao stalni sudski vještak građevinske struke izradio nalaz i mišljenje gdje je u sudskom predmetu koji se pred Trgovačkim sudom u Zadru vodio između tvrtki Invest Zadar d.o.o. i Turisthotela d.o.o. naveo neistinite podatke.

– Uvidom u zapisnik sa Trgovačkog suda utvrđeno da je sudac od vještaka uzeo njegove osobne podatke, ali ga nije propisno upozorio da je davanje lažnog iskaza kazneno djelo. Stoga optuženi Jurinić ne može biti ni odgovoran za iskaz dan pred tim sudom- kazao je u obrazloženju presude sudac Domagoj Kurobasa.

Još 2006. godine tvrtka Zadar invest obavljala je građevinski zahvat u apartmanskom naselju Zaton, nakon čega je od Turisthotela tražila naplatu još 7,5 milijuna kuna u odnosu na ugovorenu cijenu. Kako su u Turisthotelu smatrali da ta razlika u cijeni nije obavljena u radovima, tužili su izvođača radova na Trgovačkom sudu u Zadru. Jurinić je kao sudski vještak za građevinu dobio rješenje suda da provjeri te navode, nakon čega su na temelju njegova vještačenja Trgovački sud u Zadru, a potom i Visoki trgovački sud, donijeli rješenje u korist Invest-Zadra, koji je od Turisthotela u tom sporu potraživao oko 7,5 milijuna kuna.

Osnivači slovensko- hrvatske firme Zadar Invest, koja ima sjedište u Zagrebu, su građevinski poduzetnici Boris i Siniša Krekić iz Zadra, Damir Dragičević iz Ozlja, te Damir Škaro, bivši saborski zastupnik i trofejni boksač koji je nedavno izdao i svoju treću knjigu “Menadžment Olimpijskih igara”.

Izvor: Slobodna Dalmacija