fbpx

Turisthotel ruši stare apartmane u Zatonu

U Turističkom naselju Zaton, zadarski Turishotel započeo je s rušenjem 135 apartmana, koliko će ih biti i ponovno izgrađeno, ali potpuno novih objekata, na razini četiri zvjezdice. Riječ je o apartmanima izgrađenim prije 30 godina koji su još uvijek u dobrom stanju, ali se ruše i mijenjaju zbog novih zahtjeva tržišta. Novi će apartmani biti nešto većih gabarita, a uz to će imati i bolju razinu opremljenosti od dosadašnjih, kaže voditelj prodaje TN Zaton Ivo Bobić.

– Uz 118 postojećih apartmana na razini četiri zvjedice i novih 135 imat ćemo ukupno 253 apartmana na razini četiri zvjezdice i još 344 apartmana na razini tri zvjezdice. To je ukupno 597 apartmana kojima možemo odgovoriti na sve zahtjeve turističkog tržišta – ističe Bobić.

Iz starih apartmana ispraznilo se sve vrijedno što se moglo iskoristiti, a onda se, prije početka rušenja, zaštitilo stabla i raslinje koje ostaje i u novom apartmanskom naselju. Potom su krenuli bageri rušeći čitave „ulice“ apartmana. Pkmalo neobična slika, ali prijeko potrebna ako se želi držati korak s konkurencijom u turizmu, što Turisthotel u Turističkom naselju Zaton čini već godinama.

– Novi su apartmani već na tržištu i prodaju se, tako da oni moraju biti gotovi do početka iduće turističke sezone. Objekti zapravo moraju biti dovršeni i puno prije toga, jer se potom moraju opremiti, a treba biti uređen i okoliš oko apartmana. Stari su apartmani uspješno odradili ukupno 31 sezonu, ali veći gabariti i bolje mogućnosti smještaja bili su ono što je „presudilo“ njihovom uklanjanju i gradnji novih. Postojeći apartmani s tri zvjezdice i dalje će ostati u našoj ponudi, jer jedan dio tržišta traži upravo takvu razinu objekata – kaže Bobić.

Najmanji apartmani sada će biti površine 28 kvadratnih metara za 2 do 3 osobe, a najveći čak od 60 kvadratnih metara površine sa dvije sobe, dnevnim boravkom, dva kupatila, terasama s velikim ostakljenim stijenama sa zadnje strane koje ulaze u dnevni boravak. Oni će se prodavati prema istim kategorijama kao postojeći apartmani s četiri zvjezdice, po raspnu cijena koji iznosi od 30 do 40 eura izvansezone, do 260 eura koliko će koštati najskuplji apartmani u špici sezone – zaključuje Bobić.

Izvor: Slobodna Dalmacija