fbpx

Tvrtka D&Z preuzima poslove Gradske uprave: Uz idejna komunalna riješenja izmjenjuje i urbanističke planove?!

Gradska Uprava sazvala je javnu raspravu o prijedlogu izmjena i dopuna UPU-a gospodarske zone Crno. UPU zone Crno na uvidu je još danas.

Centar za prostorno uređenje i arhitekturu iz Zagreba, 2007. godine izradio je Urbanistički plan uređenja poslovne zone Crno, a godinu dana nakon isti je UPU i usvojen.

U ožujku ove godine, zbog idejnog rješenja odvodnje sanitarnih, tehnoloških i oborinskih voda koje za nešto manje od milijun kuna izrađuje D&Z u partnerstvu s Građevinskim projektom iz Šibenika, naknadno se uvidjela potreba za izmjenama i dopunama postojećeg UPU-a te je isti posao Grad Zadar prepustio tvrtki D&Z koja do sad nije radila na urbanističkim planovima.

Tvrtka D&Z d.o.o. zadarski je arhitektonski ured, a čiji suvlasnik je bio Zdravko Livaković, koji je tamo prijavljen kao zaposlenik od kada se povukao s mjesta državnog tajnika iz, kako on kaže, obiteljskih razloga.

Posao je 17. veljače ugovoren s najpovoljnijim ponuđačem po izboru povjerenstva kojem je predsjedao pročelnik za gospodarstvo Alan Kociper, nakon kojeg nije bilo žalbi. Svoj potpis su na ugovor stavili su Davor Uglešić u ime D&Z te Marko Maglov, direktor Građevinskog projekta.

Odlukom Gradonačelnika Zadra, objavljenom u Glasniku Grada Zadra, donesen je zaključak o javnom uvidu u prijedlog Izmjena i dopuna UPU-a gospodarske zone Crno, koje je izradilo društvo D&Z d.o.o iz Zadra.
Javni uvid traje vrlo kratko, svega 10 dana, od 12. listopada do 22. listopada. Tko danas ne stigne pogledati taj dokument u Gradskoj vijećnici, a javnost je propustila 17. listopada zakazano javno izlaganje u Velikoj vijećnici, Prijedlog Izmjena i dopuna UPU-a gospodarske zone Crno neće pronaći na Internet stranici Grada Zadra: www.grad-zadar.hr

Netko je propustio obajaviti isti dokument unatoč službenoj najavi!

Z.B.
Foto: Filip Brala/Pixell