fbpx

Ured kojeg se bi posramio ni Abramovič: Mladineo “spucao” pola milijuna naših kuna za svoj državni

U luksuzno uređenje ureda direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, kojeg po svojem guštu uredio njegov donedavni korisnik Vinko Mladineo, danas višestruki optuženik za financijske pronevjere novca fonda potrošeno je više od pola milijuna proračunskih kuna!

Mladinea se tereti da je mimo Zakona o javnoj nabavi, od sredine 2006. do 22. studenog 2010. s poduzećem zadranina Mihe Zrnića Marinovića sklopio više ugovora za izvođenje radova na sanaciji bazena crvenog mulja bivše tvornice glinice u Obrovcu.

Prema fotografijama u prilogu, razvidno je kako je stan ispunjen namještajem po mjeri izrađenim od skupocjenog egzotičnog drveta. Na zidovima se nalaze slike velikih dimenzija, mahom ulja poznatih hrvatskih slikara poput Mladena Veže.

“Prostranim prostorom obloženim skupim pločicama dominira golema kada. I ona, kao i ostatak sanitarija – WC školjka, umivaonik i bide proizvodi su Villeroy&Bocha – njemačkog proizvođača luksuzne keramike. Njihova se cijena mjeri desecima tisuća kuna. Vrijednost je uređenja cijelog apartmana, pocjenjuju dizajneri interijera, oko 700 eura po metru kvadratnom, odnosno za uređenje cijelog ureda potrošeno je gotovo pola milijuna kuna.”, objavio je danas Večernji list dodajući kako je vrlo vjerojatno riječ o trajnom spomeniku bezočnoj neodgovornosti i rasipnosti kojom se za vladavine HDZ-a trošio novac poreznih obveznika.