fbpx

Vrdoljak: Najmanje riješenih zahtjeva za legalizaciju u Zadarskoj županiji dokaz je nesposobnosti HDZ-ove vlasti!

Prije pola godine bili smo u Zadru i upozoravali smo na obujam posla koji se očekuje, ali izgleda da nas nitko nije ozbiljno shvatio. Situacija je tada bila loša, a danas nije ništa bolja, jer je od 5202 zahtjeva riješeno 105, a odbijeno 125. Treba biti angažirano barem 50% više ljudi nego sada. Opravdanja za ove rezultate nema, jedino opravdanje je nesposobnost. Nemam zakonski okvir da nekoga smijenim, ali mogu reći Zadarskoj županiji – najmanje riješenih zahtjeva za legalizaciju u Zadarskoj županiji dokaz je nesposobnosti HDZ-ove vlasti! – rekao je Ivan Vrdoljak, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja na press konferenciji održanoj danas u prostorijama zadarskog HNS-a. Uz njega na presici su sudjelovali predsjednik Središnjeg Odbora HNS-a i župan Varaždinske županije Predrag Štromar, predsjednik Dalmatinskog regionalnog saveza i saborski zastupnik Srđan Gjurković te predsjednica Županijske organizacije HNS-a Zadarske županije Vesna Sabolić.

Vrdoljak je prokomentirao i stanje u susjednim županijama, od kojih je najbolja Splitsko-Dalmatinska sa 13% riješenih zahtjeva, što je sedam puta bolje nego u Zadru, gdje je postotak rješavanja zahtjeva samo 2.02%.

Predsjednik Središnjeg Odbora HNS-a Predrag Štromar istaknuo je da Zadarska županija zaostaje i po pitanju projekata javno-privatnog partnerstva, jer nije prijavila nijednu školu za projekt, a Vlada daje čak 55% za financiranje najma u školstvu.

Vesna Sabolić govorila je o organizacijskom jačanju HNS-a uoči lokalnih izbora :
„Pregovori s koalicijskim partnerima su u tijeku i dobro napreduju. Danas je još preuranjeno govoriti o imenima kandidata, ali mogu reći da se povećao broj ogranaka HNS-a sa 21 na 28, kao i broj novih članova.“

R.V.