fbpx

Vrkić: Ovo je dodatna pljuska Gradu i gradonačelniku

U povodu žalbe utvrđeno je kako se ne radi o nerazvrstanoj cesti te da put koji je nekoć tu postojao ne ispunjava uvjete i ne može imati takav status – rekao je Božo Vrkić dodavši kako je ovim rješenjem uklonjena i zadnja zapreka za izdavanje građevinske dozvole Mirjani Milinković

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja prihvatilo je žalbu Mirjane Milinković, vlasnice zemljišta preko kojeg je nekoć prolazio put prema tzv. Galićevim zgradama u Diklu.

– Pregledom dokumentacije priložene u spisu predmeta i izvatku iz zemljišne knjige Općinskog suda u Zadru razvidno je da zemljišne čestice predstavljaju šumu u isključivom vlasništvu Mirjane Milinković iz Zadra, upisane bez tereta, te da navedene čestice po ovjerenom prerisu katastarskog plana ne predstavljaju cestu – stoji među ostalim u obrazloženju rješenja čime je zapravo dan konačan odgovor na sporno pitanje tko je u pravo – Grad Zadar i stanari Galićevih zgrada koji su polagali pravo na put ili pak vlasnici zemljišne parcele koji su tvrdili kako je riječ o privatnom vlasništvu. No odgovor na ovo pitanje otvara cijeli niz drugih među kojima su ona najvažnija – tko, kada i na koji način će riješiti problem više od stotine obitelji nastanjenih u tim zgradama koje su nakon spora s Milinkovićima ostale bez pristupnog puta do svojih domova.

– U povodu žalbe utvrđeno je kako se ovdje ne radi o nerazvrstanoj cesti te da put koji je nekoć tu postojao ne ispunjava uvjete i ne može imati takav status. Utvrđeno je, također i da je prvostupanjsko tijelo, odnosno Upravni odjel za provedbu dokumenata prostornog uređenja i građenja Grada Zadra pogriješio kad je odbio Mirjani Milinković zahtjev za izdavanje rješenja o uvjetima građenja za stambenu građevinu na zemljišnoj čestici u Diklu iz razloga što je utvrdilo da je na njoj put – rekao je Božo Vrkić, odvjetnik obitelji Milinković, dodavši kako je ovim rješenjem uklonjena i zadnja zapreka da se Mirjani Milinković izda građevinska dozvola. Napomenuo je kako je u tijeku rješavanje žalbe na rješenje komunalnog redarstva Grada Zadra te da očekuje kako će rješenje biti jednako ovom iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

– Ovo rješenje dodatna je pljuska Gradu Zadru koji je putem svojih institucija, a koje su pod direktnom upravom gradonačelnika, pokušao zlorabiti svoj položaj i na taj način provesti svoje nezakonite radnje među kojima i uhićenje Nikše Milinkovića radi ostvarenja puta – rekao je Vrkić podsjetivši na riječi ministra Ivana Vrdoljaka koji je za vrijeme svoga posjeta Zadru izjavio da je Upravni odjel za provedbu dokumenata prostornog uređenja i građenja Grada Zadra najgori u državi.

– Ovo rješenje resornog ministarstva i njegovo obrazloženje samo su dokaz da je ministar u pravu – zaključio je Vrkić kazavši kako su i ucjene iz tog ureda prema Nikši Milinkoviću sada pale u vodu.

Izvor: Zadarski list