fbpx

Vuković s ekipom prodavao tuđa zemljišta

Protiv 32-godišnjaka kao organizatora i njegovih čak devet pomagača zadarska je policija napisala kaznene prijave zbog krivotvorenja isprava, prijevare i ovjerovljavanja neistinitog sadržaja. Kako smo saznali, radi se o Igoru Vukoviću koji je od ranije dobro poznat zagrebačkoj policiji, ali i pravosuđu zbog brojnih “muljaža” s tuđim zemljištem.

Naime, nakon okončanog kriminalističkog istraživanja koje su odradili policijski inspekori Odsjeka organiziranog kriminaliteta Policijske uprave zadarske nad više osoba sa zadarskog i zagrebačkog područja utvrđeno ja kako je ekipa krivotvoreći dokumentaciju o vlasništvu nad nekretninama na zadarskom i zagrebačkom području prodavala tuđa zemljišta.

Tako se Vuković sumnjiči da je izradio krivotvorenu punomoć 65-godišnje vlasnice zemljišta u Zagrebu, a potom angažirao više pomagača iz Zagreba i Zadra te pokušao prodati njezino zemljište vrijedno stotinjak tisuća eura. Ali, u tome su ga ovoga puta na vrijeme uspjeli spriječiti policajci. No, jednu je parcelu uspio prodati.

On se naime, sumnjiči i da je početkom godine izradio krivotvorenu punomoć za prodaju zemljišta na Viru u vlasništvu 73-godišnjakinje iz Zadra, nakon čega je uz pomoć više posrednika zemljište prodao za iznos od stotinjak tisuća kuna. Sada će kazneno odgovarati, a i novac od prodaje tuđeg zemljišta će morati vratiti. Neslužbeno smo doznali da se Vukoviću u Zagrebu već i sudi zbog ovakvih prijevara. On je u srijedu navečer uhićen i priveden pritvorskom nadzorniku te je kasnije rješenjem suca istrage pritvoren na 48 sati. O njegovoj daljnjoj sudbini, sudac će odlučiti nakon isteka tog roka.

Izvor: Zadarski list