fbpx

Zadarski pedijatar Željko Čakarun sinu kupovao ispite?!

Ugledni zadarski pedijatar Željko Čakarun je osumnjičen da je preko posrednika dao dvije tisuće eura kako bi njegov sin Andrija prošao ispit iz anatomije

Poznati zadarski pedijatar Željko Čakarun završio je iza rešetaka u sklopu velike korupcijske afere prodaje ispita na zagrebačkom Medicinskom fakultetu koja ovih dana potresa Hrvatsku. S obzirom na to da je u pitanju istraga koju provodi USKOK bilo je nemoguće doći do bilo kakvih detalja vezanih uz slučaj dr. Čakaruna, no vijest o njegovom uhićenju u petak je u Zadru bila svakako tema o kojoj je brujao cijeli grad.

Ugledni zadarski pedijatar je, naime, osumnjičen da je preko posrednika dao dvije tisuće eura kako bi njegov sin Andrija prošao ispit iz anatomije. U ordinaciji dr. Čakaruna na adresi Ulice Ivana Mažuranića u petak se na telefon javila medicinska sestra koja nije htjela dati niti informaciju tko ga od liječnika mijenja, već je samo kratko rekla da ako imamo bolesno dijete možemo doći na pregled te nikakve druge informacije ne može dati.

Supruga dr. Čakaruna Jadranka, također liječnica, kako smo neslužbeno saznali, odmah je nakon vijesti o suprugovom uhićenju otputovala u Zagreb.

Navodno je mladi Čakarun pao na praktičnom dijelu ispita, a otac je za sina ispit kupio preko posrednika.

Prema onome što se u petak moglo pročitati na raznim internetskim portalima, istražni zatvor osim dr. Čakarunu, određen je i Boži Lončaru, suprugu zamjenice glavnog državnog odvjetnika, dr. Zlatku Keloviću, Mati Milasu, demonstrantu na fakultetu, te Matiji Čepo, djelatnici referade. Iako su njihovi odvjetnici tražili da im se umjesto istražnog zatvora odrede jamstva, taj zahtjev nije ispunjen. Svima je određeno mjesec dana boravka iza rešetaka zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.

BAJIĆ: ODLUKA O VIŠNJI LONČAR IDUĆEG TJEDNA
Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić izjavio je da još uvijek nije odlučio što će učiniti sa svojom zamjenicom Višnjom Lončar, čiji su suprug i sin osumnjičeni u slučaju korupcije na zagrebačkom Medicinskom fakultetu, ali da će odluku donijeti već idućeg tjedna.

“Još je prerano za tu odluku. Jedino što mogu reći je da ispitujemo sve okolnosti i da ćemo, zavisno o utvrđenim činjenicama, donijeti odluku”, rekao je Bajić novinarima u Saboru.

Suprug i sin Bajićeve zamjenice, Božo i Hrvoje Lončar, uhićeni su u utorak zbog sumnje da su kupovali ispit na Medicinskom fakultetu.

Sin je pušten da se brani sa slobode, a suprugu je s još četvero suosumnjičenih određen jednomjesečni istražni zatvor.

Po pisanju medija, antikorupcijska akcija na Medicinskom fakultetu se zakomplicirala kada je Marko Svalina, nedavno uhićeni djelatnik policijskog USKOK-a osumnjičen da je podatke iz tajnih istraga otkrivao trećim osobama, pa i pojedincima iz krim miljea, upozorio jednog od članova obitelji Lončar da je suprug Bajićeve zamjenice upao u tajne mjere prisluškivanja. Informacija je potom navodno došla do Višnje Lončar koja je sve prijavila Bajiću.Višnja Lončar je jedna od 20-ak Bajićevih zamjenika.

Izvor: Zadarski list