fbpx

Zadranin Božo Mikulić prvak Hrvatske

U zagrebačkom Westgate centru, pred oko tisuću gledatelja, održano je finale prvog izdanja hrvatske MMA lige. Među petoricom pobjednika je i jedan Zadranin, 21-godišnji Božo Mikulić, član Bandoga, “pakleni udarač” koji je mnoge svoje borbe završavao atraktivnim i brzim nokautima. Finale u poluteškoj kategoriji, protiv gotovo 10 godina starijeg Tea Radnića iz splitskog Pit Bulla, ipak je otišlo do odluke sudaca.

– U prvoj rundi je Radnić, nakon 20 sekundi, srušio Mikulića, te ga je koljenima razarao u parteru. No, Mikulić se uspio dignuti, nakon čega je uslijedio festival najrazličitijih udaraca s jedne i druge strane. Ipak, obojica su “preživjeli” tu rundu – stoji u izvještaju na gol.dnevnik.hr, gdje možete vidjeti i sažetak svih finalnih borbi.

– U drugoj se rundi Radnić morao braniti na tlu. Mikulić je na jednak način uzvratio na koljena iz prve runde, no nokaut ni nakon dvije runde nismo vidjeli. Suci su im dali priliku u odlučujućoj, skraćenoj rundi od tri minute. Mikulić je uspio baciti na pod protivnika i zadati mu nekoliko “čekić” udaraca. Radnić do kraja nije imao snage za preokret i suci su dali pobjedu mladom Zadraninu.

Mikulić je imao i veliku podršku s tribina, a u njegovom je kutu bio i Goran Reljić.

– Imam priliku trenirati s jednim od naših najboljih boraca. Stvarno mi puno pomaže i zahvalan sam mu na svemu. Puno mi je pomogao oko tehnika na parteru – istaknuo je Mikulić, koji je u jednom intervjuu kazao kako se nada da mu je hrvatska MMA liga odskočna daska za proboj u svijet slobodne borbe, kojoj bi volio posvetiti život.

Izvor: Zadarski list